MZC’11 VR2 kan voorsprong niet vasthouden

De wedstrijd van zaterdag tegen De Meeuwen VR1 heeft geen punten opgeleverd. Daar zag het in de eerste helft niet naar uit.
De ploeg van De Meeuwen kwam flitsend uit de startblokken. Al in de eerste aanval kwam de spits van de gasten alleen voor keepster Ilse Kloet te staan. Gelukkig voor MZC werd deze grote kans om zeep geholpen: de bal verdween naast het doel. Dat kwam in de eerste helft nog een aantal keer voor. MZC kwam na een stroeve start steeds beter in de wedstrijd. Dat leverde een grote kans op voor Esmee Provoost, die helaas de bal net naast het doel schoof. MZC bleef de aanval zoeken. Meer dan een aantal schietkansen kwamen daar niet uit; doelpunten vielen er nog niet. Regelmatig was Esmee Provoost op de rechtervleugel haar directe tegenstandster te snel af. Haar voorzetten konden door haar medespeelsters niet in het doel gewerkt worden. Wel kreeg De Meeuwen de bal soms moeizaam uit de verdediging. De lange bal was dikwijls de enige oplossing die gevonden kon worden. Na een half uur spelen mocht Bianca v.d. Helm een vrije trap nemen op de eigen helft. Zij stuurde Esmee Provoost met succes de diepte in. Precies op tijd speelde Esmee de bal breed op de goed meegelopen Merel Kraaijenbrink, die de bal vervolgens eenvoudig in het lege doel kon tikken: 1-0.
Op dat moment een verdiende voorsprong, gezien het veldspel. Nog voor rust probeerde MZC de score verder uit te breiden. Enkele vrije trappen misten het doel.
De Meeuwen kwam er met lange ballen regelmatig gevaarlijk uit, maar hun voorwaartsen waren niet gelukkig met het afronden. Dit tot grote opluchting van de thuisploeg. De ruststand was 1-0.
Na de rust ontstond er een andere wedstrijd. MZC kwam nog wel goed uit de kleedkamer. Een mooie voorzet van Paula Meganck viel voor de voeten van Merel Kraaijenbrink, die weinig tijd kreeg en de bal over het doel schoot. Niet veel later knalde De Meeuwen de bal weer eens hard naar voren. Deze leek een eenvoudige prooi te worden voor Ilse Kloet. Zij tastte echter mis bij het oppakken van de bal, waardoor een speelster van de bezoekers alsnog eenvoudig de gelijkmaker kon binnentikken.
Na deze treffer nam De Meeuwen het duel meer in handen. Niet zozeer voetballend (het hanteerde veel de lange bal), maar wel in het fysieke spel. Steeds vaker wonnen de gasten de duels. Aanvallend kon MZC geen vuist meer maken, omdat De Meeuwen de defensie goed gesloten hield.
Halverwege de tweede helft kwam De Meeuwen op voorsprong. Opnieuw was het een diepe bal die de defensie van MZC in problemen bracht. De spits van De Meeuwen was sneller dan de verdedigsters van de zwart-witten. Keepster Ilse Kloet kan een doelpunt niet meer voorkomen: 1-2. Een flinke tegenvaller voor de thuisclub. Om het tij nog te keren werd Bianca v.d. Helm naar voren gedirigeerd. Haar plaats in de verdediging werd overgenomen door de jeugdige Luna Xausa.
Voorin kon de bal wel iets beter worden vastgehouden, maar tot kansen leidde het niet. Kort voor tijd kon De Meeuwen de voorsprong nog vergroten. Niet toevallig weer uit een lange bal, die door de aanvalsters goed op waarde werd geschat. Daardoor werd de eindstand op 1-3 bepaald.
Erg jammer dat de goede eerste helft geen vervolg kreeg na de rust.
Volgende week reist VR2 af naar Sint Maartensdijk om het op te nemen tegen Smerdiek VR2.