MZC’11 MO17-1 heeft het lastig in Wouw

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Gerlieze Schot

Afgelopen zaterdag stond de 3e competitie wedstrijd op het programma in Wouw bij Cluzona MO17-1. Bij MZC ontbraken Yara Tolhoek en Tess Ruijtenberg door blessures. De omstandigheden waren goed, de zon scheen en er mocht gespeeld worden op het hoofdveld.

MZC begon met Amy Johnson in de goal en een achterhoede met Indya van Oeveren en Kris Papeveld op de backs en het vaste centrale duo aanvoerster Luna Xausa en Britt Vroegh, het middenveld bestond uit midmid Gerlieze Schot en de halfs Elke Lievense en Audrey de Bruine. In de aanval werd gestart met spits Julia Bos en buitenspeelsters Anne van de Oosterkamp en May-Britt Berrevoets. MZC begon redelijk aan de wedstijd en al vrij snel werden er wat kleine kansen gecreerd maar dit leverde niet direct echt gevaar op. Cluzona kwam er zelden gevaarlijk uit maar die ene keer dat er achterin een foutje gemaakt werd had keepster Amy Johnson de bal klemvast. In de 15e minuut kreeg MZC een corner aan de rechterkant van het veld. Deze corner werd genomen door Gerlieze Schot die de kaats met May-Britt Berrevoets aan ging, de bal kwam terug bij Gerlieze en zij kreeg een vrije schietkans vanaf de punt van de 16 en wist de bal over de keepster binnen te schieten. 1-0. Na de voorsprong verslapte MZC behoorlijk en kreeg Cluzona meer en meer kansen en na een paar minuten wisten ze op gelijke hoogte te komen door wederom een foutje in de verdediging van MZC waardoor keepster Amy Johnson kansloos was. 1-1. Tijd om wat anders te proberen, Neneth Sy kwam voor Indya van Oeveren en Noa de Vlieger voor Anne van de Oosterkamp. Even later kwam ook Gaby Wagenaar nog voor Audrey de Bruine. Hopelijk wisten deze meiden een beetje vuur in de ploeg te krijgen. Helaas bleef de eerste helft een slappe vertoning van MZC en kwamen we eigenlijk nog goed weg dat we met 1-1 gingen rusten.

In de rust weer wat omzettingen gedaan, zo nam Elke Lievense de handschoenen van Amy Johnson over en verlieten Gaby Wagenaar, Kris Papeveld en Julia Bos het veld. Voor hen kwamen Anne van de Oosterkamp, Indy van Oeveren en Audrey de Bruine weer binnen de lijnen. Belangrijkste opdracht voor de tweede helft, mocht het niet lukken dan moet er in ieder geval keihard gewerkt worden en veel strijd geleverd worden. Dit namen de meiden van MZC ter harte en de tweede helft werd er ondanks dat het spel niet beter werd wel keihard gevochten voor elke bal. Cluzona zou nog een kans krijgen die goed gekeerd werd door keepster Elke Lievense, daarna gingen de kansen toch voornamelijk naar MZC. In de 57e minuut was het Neneth Sy die knap de bal onderschepte op eigen helft en op avontuur ging. Ze stoomde dwars over het veld op richting het doel van de tegenstander, vlak bij de 16 wist ze May-Britt Berrevoets te lanceren die de bal een op een met de keepster makkelijk wist af te ronden. 1-2. Nu werd het een kwestie van de voorsprong verdedigen en proberen de wedstrijd uit te spelen. Uiteindelijk wist Gerlieze Schot op aangeven van Noa de Vieger de wedstrijd op slot te gooien met een droog schot in de hoek. 1-3. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het eindsignaal.

Een zwaar bevochten overwinning en omdat het hele team er de 2e helft alles voor heeft gedaan een groot compliment voor de meiden die vandaag lieten zien dat je slechte wedstrijden ook kunt winnen. En je weet wat ze zeggen over ploegen die ook hun slechte wedstrijden weten te winnen

Volgende week een vrij weekend en de week daarop de derby thuis tegen MZC’11/WIK’57 MO17-2