Lastige start MO17-1

lunaDe afgelopen 2 weken mocht MO17-1 proberen de volgende ronde in de beker veilig te stellen, op voorhand een lastige klus met alleen tegenstanders uit Zuid-Holland waar iedereen al 2 weken langer aan het trainen is en op school zit.

De eerste wedstrijd werd uit gespeeld bij Papendrecht MO17-1 net als MZC een eerste klasser. MZC reisde met 4 MO15-1 speelsters af omdat er nog veel eigen speelsters op vakantie waren. Dus gingen Kim Bouterse, Yaiza Berrevoets, Elaine Fertoute en Isabel de Broekert mee. MZC begon redelijk aan de wedstrijd en al na 10 minuten stuurde Gerlieze Schot met een geweldige pass Noa de Vlieger weg, die was niet meer te achterhalen door de verdedigers van Papendrecht en in de korte hoek maakte zij de 0-1. Niet veel later werd het door wat miscommunicatie achterin 1-1. Wederom Gerlieze Schot en Noa de Vlieger zorgde weer voor de 1-2, een bijna exacte kopie van de 0-1. Helaas werd het op dezelfde manier als de 1-1 ook weer 2-2 en 3-2 voor Papendrecht. Vlak voor rust wist Kim Bouterse May-Britt Berrevoets te lanceren zodat zij er 3-3 van kon maken. Een terrechte ruststand. Na rust was bij MZC de pijp volledig leeg en wist Papendrecht steeds gevaarlijker te worden, dit resulteerde al snel in nog eens 4 tegendoelpunten waardoor de eindstand onverdient (vinden wij dan) op 7-3 kwam.

Vorige week werd in de beker thuis RKSV RCD MO17-1 uit Dordrecht verwacht. Op papier een zeer ware wedstrijd aangezien de Dordse ploeg in de hoofdklasse uitkomt. MZC was volledig compleet, wat resulteerde in 6 wissels wat helaas de wedstrijd nooit ten goede komt. Deze wedstrijd zou er een worden met veel kansen over en weer en aantal zeer goede reddingen van keepster Yara Tolhoek die voorlopig voor het laatst in actie kwam want inmiddels geopereerd is aan haar enkel waaruit een botsplinter verwijderd is. Maar absolute uitblinker deze wedstrijd was laatste vrouw en aanvoerster Luna Xausa die ervoor zorgde dat de spitse van Dordrecht nauwelijks gevaarlijk konden worden. Verder werd er door het gehele team goed gespeeld, de veldbezetting was erg goed en er werd nauwelijks balverlies geleden. Hierdoor domineerde MZC de volledige wedstrijd en kwamen er redelijk veel kansen voor de voorhoede waarin Noa de Vlieger, Julia Bos, May-Britt Berrevoets en Tess Ruijtenberg acteerde. Maar helaas vielen er geen doelpunten dus bleef het 0-0 waar naar mijn mening MZC echt de overwinning verdiende.

In deze 2 wedstrijden hebben de trainers wel kunnen zien dat de meiden ervoor willen strijden en bij vlagen gewoon goed voetballen, dit geeft veel hoop voor de eerste competitie wedstrijd van in en tegen Kloetinge. Succes meiden, ga zo door!