MC1 begint goed na winterstop

Vorige week zaterdag speelde MC1 haar eerste wedstrijd voor de competitie na de winterstop. MC1 werd opnieuw ingedeeld in de 1e klasse, waar zij eigenlijk hoopten op een plekje in de hoofdklasse. De tegenstander dit keer was Arnemuiden MC1.

Kampioen worden in de 1e klasse, maar toch niet promoveren naar de hoofdklasse.. Het komt niet vaak voor maar in het geval van MZC MC1 helaas wel. Alle andere kampioenen in de 1e klasse hebben geen puntverlies geleden en dat betekend dat alle plekken in de hoofdklasse helaas vergeven waren!

MC1 trad dus in hun eerste wedstrijd opnieuw aan in de 1e klasse. Doordat Isabel de Broekert en Kayleigh Bul ziek waren en Kim Bouterse nog steeds met een hamstring blessure kampte werden er versterkingen van MD1 opgeroepen, dit ook omdat MC2 met dezelfde problemen kampte. Anouk Koster en Yaiza Berrevoets gingen mee naar Arnemuiden.

Onder lastige omstandigheden (er stond erg veel wind) begonnen we aan de wedstrijd. Met zowel Yaiza als Anouk in de basis domineerde MZC direct de wedstrijd. Er werd redelijk gecombineerd en het duurde dan ook niet lang voordat gelegenheids spits Julia Bos de score opende. 0-1. Er ging veel dreiging uit van MZC en zowel over links met Leila Kordic en rechts met Anouk Koster kwamen er steeds goede voorzetten en zo kon niemand minder dan Gerlieze Schot de 0-2 maken door van dichtbij een voorzet binnen te lopen. Dit was tevens de ruststand.

Na rust ging MZC wat rommeliger spelen en kwamen er over en weer kansen door vele fouten. Maar gelukkig was de MZC verdediging zoals zo vaak zeer solide en kwam keepster Yara Tolhoek nauwelijks in de problemen. De backs Nienke in ’t Anker, Kris Papeveld en Femke Groenevelt zorgde ervoor dat er geen gevaar over de flanken ontstond en in het centrum speelde de aanvoerster van MC1 Luna Xausa en de aanvoerster van MD1 Yaiza Berrevoets allebei weer een geweldige wedstrijd en bleken dan ook onpasseerbaar. Vooral de jonge Yaiza maakte wederom een uitstekende indruk. Vlak voor tijd besliste aanvoerster Luna Xausa de wedstrijd door vanuit achter helemaal alleen met de bal naar voren op te stomen en hard binnen te schieten 0-3.

Een prima start van de nieuwe competitie meiden!

Selectie MC1:
Yara Tolhoek, Femke Groenevelt, Nienke in ’t Anker, Kris Papeveld, Luna Xausa, Yaiza Berrevoets, Audrey de Bruine, Gerlieze Schot, May-Britt Berrevoets, Leila Kordic, Julia Bos en Anouk Koster.

mc1