MZC’11 MC1 strijdend ten onder

Afgelopen zaterdag mocht MZC naar Patrijzen de nummer 2 in de competitie en directe concurrent in strijd om de titel in de 1e klasse.
Bij MZC ontbrak Audrey de Bruine ivm een blessure en topscorer Gerlieze Schot. Mede daardoor werd de in MC2 goed presterende Indya van Oeveren aan de selectie toegevoegd.

mc1
MZC begon zeer geconcentreerd aan de wedstrijd, er werd van achteruit goed opgebouwd en zeker de backs Nienke in ’t Anker en Kris Papeveld waren steeds goed aanspeelbaar. MZC had wel veel moeite met het fysieke spel van Patrijzen en daardoor bleef het achterin oppassen. De eerste helft ging voorbij zonder echt uitgespeelde kansen voor beide ploegen.

In de rust werd er tegen de groep benadrukt dat deze manier van spelen voortgezet diende te worden om tot een goed resultaat te komen. MZC ging inderdaad op deze manier verder leed weinig balverlies en gaf achterin niets weg. Tot 20 minuten voor tijd MZC een spelhervatting mocht nemen achterin. Deze spelhervatting werd slecht uitgespeeld en het was dan ook slechts 1 moment van verslapping van de kant van MZC. Dit zorgde ervoor dat Patrijzen zijn enige kans kreeg en helaas ook verzilverde. 1-0. Vanaf dit moment ontwaakte MZC en ging het met een niet eerder vertoonde strijdlust aan de slag om de gelijkmaker te maken. Luna Xausa en Kim Bouterse namen hierin de leiding en bleven het doel van Patrijzen maar bestoken met goede schoten. Helaas mocht dit niet baten en ging MZC strijdend ten onder in misschien wel hun beste wedstrijd van het seizoen.

Heel jammer meiden maar jullie mogen trots zijn op wat jullie hebben laten zien! Als jullie met deze instelling de komende wedstrijden ingaan dan komt uiteindelijk alles goed en is het kampioenschap voor jullie!

Maar zo staan staat MZC’11 MC1 weer met beide voetjes op de grond en volgt volgende week de belangrijke uitwedstrijd bij Arnemuiden!

Selectie: Yara Tolhoek, Nienke in ’t Anker, Luna Xausa, Isabel de Broekert, Kris Papeveld, Femke Groenevelt, Julia Bos (foto), Kim Bouterse, May-Britt Berrevoets, Kayleigh Bul, Elaine Fertoute, Leila Kordic en Indya van Oeveren