Kon MZC VR1 weer voor een stunt zorgen?

Dat was de vraag vooraf. Gezien de vorige wedstrijd waren de dames verplicht zich zelf te verbeteren, na één van de slechtste wedstrijden van dit seizoen. Vandaag de wedstrijd voor de KNVB beker tegen v.v.Schijf. Een tweede klasser! Naast een hoger spelend team ook nog een het slechte weer als tegenstander.

De altijd zeer aanwezige en uitbundige “Gabrielse” was vanmiddag de scheidsrechter. 10 min voor aanvang op het veld staan, maar zijn fluitsignaal ging al om 14.18…. toch nog maar even naar binnen voor een korte bespreking. Schijf had we wind mee de eerste helft en MZC had moeite met de bal en spitsen van Schijf. Al in de 9e min is het Emmelie die redding moet brengen. Vandaar uit kunnen we eindelijk een keer goed opbouwen en Jet, Marjolein weg sturen…. helaas net te kort. De nr 7 en 9 van schijf zijn lastig te bespelen en zijn gevaarlijk en erg handig met de bal. Tot veel gevaar leidt dat nog niet. Schijf probeert het met veel kracht en afstandsschoten maar totaal geen gevaar en als het wel gevaar oplevert, is daar altijd Emmelie nog. Het lukt ons niet om geen corners weg te geven…. te veel en te gevaarlijk zijn deze. De achterhoede krijgt meer grip op de opbouw, alleen schijf is slim en laat ons steeds over links opbouwen, daar stond Nynke die niet links is en dus regelmatig in de problemen kwam. Schijf deed dat heel slim…. dan maar ingrijpen en Danniek en Nynke om gewisseld, en dat leverde ons meer vastigheid op en dus meer balbezit. Er volgen nog wat kleine kansjes en van ons uit twee speldeprikjes maar een 0-0 stand was niet verkeerd.

De scheidsrechter vond het nodig om al weer na 11 min na het afsluiten van de eerste helft, de team op te roepen om te beginnen voor de tweede helft. De tijdwaarneming was nog niet aanwezig toen de scheidsrechter het nodig vond weer te beginnen. Ellen Bz was gewisseld voor Nicole en hierdoor kwam Stella meer in het midden te spelen. Al in de eerste minuut is er een grote fout die Samantha zelf kan herstellen en de nr 7 volledig buiten schietpositie te brengen. In de 54 min is er een mooie aanval en word Romy door Nicole weg gestuurd ze kan op snelheid iedereen verslaan maar schiet voorlangs. 61 min is er een zeer fraai genomen vrijschop van Nole die op de lat uiteenspat. We wisselen Franka die alles heeft gegeven in de duels met nr 7, Charlotte kan dit goed overnemen. We maken het Schijf wat moeilijker en blijven kansjes krijgen. Het ontbreek aan de goede eindpass. Dan is er de mooi vrijtrap de bal valt achter de verdediging en Romy kan binnen tikken…. echter de bal gaat over. Dit was de kans om Schijf een tik uit te delen…. maar helaas. Zola kan invallen voor Danielle en Mirthe voor Marjolein. Dan is er ineens weer schijf die haast uit het niets met een hakballetje net naast schiet. Er volgen weer wat corners die allen zeer gevaarlijk zijn. Een ingebrachte bal in de tweede lijn is het Charlotte die een arm in de nek krijgt… de scheids (veel te ver af ) laat door gaan en door een misverstand word hierdoor, met nog 3 min op de klok, weer een corner weg gegeven en jawel hoor nr 10 kop hard binnen. We hebben gestreden en het had gekund…. helaas verliezen we maar weer een goed leermoment voor de jonge groep.