E1 in de kou naar gelijkspel

Na de overwinning van vorige week stond nu de belangrijke wedstrijd tegen Kapelle E1 op het programma. Er mocht niet verloren worden, want dan stond de E1 weer gelijk met Steenbergen E1. Winst of gelijkspel was noodzakelijk om alles in eigen hand te houden voor wat betreft het najaarskampioenschap.

Tijdens de warming-up begon het te regenen en te waaien en dat hield niet meer op.
Het gevolg: kletsnatte spelers en scheidsrechter, een coach die stond te koukleumen langs de lijn en ouders die onder het vasthouden van hun paraplu probeerden iets van de wedstrijd te zien.
Het spelen van een goede wedstrijd was bijna onmogelijk. MZC kreeg een aantal goede kansen maar toch was het Kapelle dat de rust in ging met een 0-1 voorsprong.
Tijdens de rust werd er geprobeerd om de spelers een beetje warm te krijgen en werden er, bij sommige spelers truien onder de wedstrijdshirts aangedaan. Opgeven deden de spelers immers niet.

Vol goede moed en bibberend van de kou gingen de spelers weer het veld op.
Gelukkig scoorde Lars al snel de 1-1 en waren er nog een aantal kansen op de 2-1. Helaas voor MZC wilde de bal er gewoon niet in.
Na overleg met de coaches besloot de scheidsrechter de wedstrijd 10 minuten voor tijd te stoppen en ook de penalty’s (die altijd na afloop van de wedstrijd genomen worden) werden overgeslagen.
De spelers renden de kleedkamer in om snel hun natte kleren uit te kunnen doen en onder een warme douche te kunnen gaan staan.

Komende zaterdag spelen de jongens weer een belangrijke wedstrijd. Om 9 uur staat de wedstrijd tegen DOSKO E1 (de nummer laatst in de 1e klasse poule van de E1) op het programma. Bij winst is MZC E1 najaarskampioen!

Heel veel succes zaterdag spelers en trainers!!