Belangrijke uitzege hoofdmacht MZC

Na de topper tegen GPC Vlissingen stond alweer de volgende belangrijke wedstrijd op het programma: uit tegen Nieuwdorp die zich maar al te graag wilde revancheren na hun verliespartij tegen Hellevoetsluis.

Er was 1 wijziging in de opstelling ten opzichte van vorige week. Melchior van Coolbergen verving Mike de Voogd die geblesseerd moest afhaken. De in grote getale gekomen supporters zagen in de eerste helft een stroef startend MZC. Voornamelijk in de opbouw was er de nodige moeite om de vrije man te vinden. Toch kwam de ploeg redelijk snel op een 0-1 voorsprong. Ingmar Quist gaf een mooie steekbal op Dennis Dekker die niet aarzelde en feilloos binnenschoot.

Daarna werd het vooral een fysiek gevecht tussen beide partijen en werd er van beide kanten te weinig gevoetbald. Halverwege de eerste helft hield Ramon Janson, ingesloten door een hoop Nieuwdorp-verdedigers, het overzicht en schoot vanuit een terug ingebrachte corner zeer bekeken de 0-2 binnen. De MZC-topschutter heeft inmiddels de teller al weer op 12 doelpunten staan.

MZC had voor rust best wat meedogenlozer mogen kunnen zijn maar liet het na om met 0-3 de kleedkamer in te gaan. Begin tweede helft kwam Nieuwdorp sterker uit de kleedkamer en zette direct meer druk op de verdediging van MZC die zo meer tot  de lange bal werd gedwongen.

Het doelpunt van Nieuwdorp kwam dus niet geheel uit de lucht vallen al was het wel een opmerkelijke goal. De opkomende back wilde de bal eigenlijk voorzetten maar zag zijn inbreng bij de tweede paal in het net belanden.

Niet veel later kwam MZC met de schrik vrij toen de spits van Nieuwdorp oog in oog kwam te staan met keeper Jurgen Schoenmakers maar deze redde op fraaie wijze en voorkwam zo de gelijkmaker.

5 Minuten voor tijd viel uiteindelijk de beslissing en de verlossende 1-3. Ingmar Quist stuurde op het juiste moment Wesley Goud alleen op de keeper af. De laatste verdediger van Nieuwdorp greep aan de noodrem en maakte zo een overtreding op de doorgebroken spits. Direct rood en een penalty als gevolg.

Mathijs Hage benutte de strafschop en bracht de Zierikzeese Zebra’s de tweede uitoverwinning van dit seizoen.

Komende zaterdag wacht de kraker tegen koploper FC Axel. 

Opstelling: Jurgen Schoenmakers, Frank Kristalijn, Freek Torensma, Jesse van der Linde, Melchior Coolbergen (Tom Quant), Benjamin Verwest, Mathijs Hage, Rick Bevelander (Arne Holm), Ingmar Quist, Dennis Dekker, Ramon Janson (Wesley Goud).