MZC VR2 doet zichzelf tekort tegen koploper

Onder een aangenaam najaarszonnetje trad VR2 aan tegen koploper Dauwendaele VR1. MZC was niet van plan om zich bij voorbaat gewonnen te geven. Vanaf de eerste minuut stond de ploeg als een huis. De thuisploeg creëerde zelfs een licht veldoverwicht, maar echte kansen ontstonden nog niet. Met name via de snelle Zola v.d. Zwart kon over de rechtervleugel flink druk gezet worden op de verdediging van Dauwendaele. De eindpass kwam helaas telkens net niet goed aan. Bianca v.d. Helm werd regelmatig goed gevonden in de spits. Zij kon steeds niet tot een schot komen.

Gaandeweg de eerste helft ging Dauwendaele steeds vaker de bal snel in de diepte spelen om zo de defensie van MZC te verrassen. Over de linkerkant lukte dat een paar keer, maar voorzetten die vervolgens in het centrum belandden, werden steevast door het centrale duo Nelleke Neele en Amy de Vlieger weggewerkt. Aanvallen van Dauwendaele over rechts waren gedoemd te mislukken, omdat linksback Sanne Timmerman deze middag niet te passeren was. Schoten van afstand werden door keepster Ilse Kloet rustig verwerkt. MZC bleef waar mogelijk de aanval zoeken. Dat resulteerde in enkele hoekschoppen. Deze zorgden wel voor gevaar, maar leidden niet tot een doelpunt. Toch had MZC nog voor de rust de grootste mogelijkheid om op voorsprong te komen. Na goed doorzetten van Bianca v.d. Helm kwam de bal voor de voeten van Zola v.d. Zwart. Haar inzet was helaas niet zuiver genoeg, waardoor de keepster van Dauwendaele een doelpunt kon voorkomen.
Zo brak de rust aan met een 0-0 stand.

In de tweede helft nam MZC onmiddellijk het initiatief. Het team had het gevoel dat er deze middag een stunt in zat. Er werden goede aanvallen opgezet via Cynthia Boogert en Anouk Verwest. In de eindfase kwamen zij net tekort. Steeds kon een verdedigster van Dauwendaele er nog net tussen komen. De gasten moesten het voornamelijk hebben van snelle tegenaanvallen. Dat leverde hen een paar hoekschoppen op. Uit een daarvan viel de openingstreffer. Aanvankelijk ging de bal voorbij het doel, maar een speelster van Dauwendaele kon nog een schot op doel afvuren. Keepster Ilse Kloet kon in eerste instantie de bal nog pareren, maar de spits van Dauwendaele reageerde attenter dan de verdedigsters van MZC en kon alsnog de 0-1 aantekenen. Dat was wel enigszins tegen de verhouding in. Met nog een half uur te spelen was er nog tijd genoeg om de schade te herstellen.

Niet aangeslagen door deze tegenvaller werd opnieuw de aanval gezocht. Dat leverde twee kansen op voor Suzanne Vogel. Beide keren was haar inzet jammer genoeg veel te zacht om de keepster te verrassen. De tegenaanvallen van Dauwendaele konden meestal worden opgevangen, voordat er echt gevaar uit voortkwam.
Met nog een kwartier op de klok mocht Cynthia Boogert van de rechterkant een hoekschop nemen. Deze werd afgeslagen, maar de bal kwam opnieuw voor de voeten van Cynthia Boogert. Deze keer was de voorzet geweldig. De bal belandde precies op het hoofd van Bianca v.d. Helm. Haar kopbal kreeg net niet voldoende vaart mee en kon door de keepster onschadelijk gemaakt worden.

In de laatste fase van de wedstrijd schoof laatste vrouw Nelleke Neele wat vaker door naar het middenveld om toch nog een punt in de wacht te kunnen slepen. Uit een counter van Dauwendaele werd vijf minuten voor tijd door de verdediging van MZC onnodig een hoekschop weggegeven. De inzet werd nog wel weggewerkt, maar de bal kwam voor de voeten van een speelster van Dauwendaele. Van grote afstand krulde zij de bal over keepster Ilse Kloet: 0-2.
Daarmee was de wedstrijd gespeeld. De koploper kwam zo met de schrik vrij; MZC deed zichzelf deze middag tekort.
Volgende week wacht opnieuw een sterke opponent: Zeelandia Middelburg VR1.