MZC’11 VR2 boekt eerste zege van dit seizoen

Na twee forse nederlagen in de eerste wedstrijden van de competitie was VR2 vast van plan daar in de derde ronde verandering in te brengen. Smerdiek VR2 zou daarvoor verslagen moeten worden.

Vanaf de eerste minuten probeerde MZC de tegenstander terug te dringen op eigen helft.
Ondanks dat het terug dringen redelijk lukte, moest er alert verdedigd worden daar Smerdiek twee snelle en behendige spitsen had.
Aanvankelijk werden de aanvallen veelal over de rechtervleugel opgezet, waar de snelheid van Zola v.d. Zwart werd gezocht. Dat leidde een paar keer tot gevaarlijke situaties voor het doel van Smerdiek. Het leverde echter geen echte doelkansen op.

Aan de andere kant moest keepster Ilse Kloet een paar keer in actie komen op schoten van Smerdiek, haar reddingen waren overtuigend en zo kreeg MZC de kans steeds meer het duel in haar greep te nemen.  Na een mooie combinatie tussen Bianca v.d. Helm en Anouk Verwest kwam laatstgenoemde net een teenlengte tekort om de bal tussen de palen van Smerdiek te tikken. Niet veel later schoot Cynthia Boogert van een meter of 20 een vrije trap via de lat over het doel. Een doelpunt hing in de lucht, maar wilde maar niet vallen. 10 minuten voor rust mocht Smerdiek nog een corner nemen. Deze viel net buiten het 5-metergebied en na een scrimmage belandde de bal buiten bereik van keepster Ilse Kloet op de paal. MZC kwam daar goed weg en kon tot aan de rust de druk op de tegenstander vast blijven houden maar kwam ook toen niet tot scoren.  Ruststand 0-0!

Na de rust waren er wat positiewisselingen binnen het team van MZC. Zo werd er met een 4-mans middenveld gespeeld, waardoor de aanvoer naar de voorwaartsen wat makkelijker werd. Anouk Verwest, Nelleke Neele en Cynthia Boogert maakten het de verdediging van Smerdiek flink lastig. De opbouw van de tegenstander werd steeds tijdig onderbroken. Achterin hielden Samantha Hoogendoorn en Daniek Lafeber de deur goed gesloten. De enkele bal die er toch doorheen kwam, werd door de foutloos keepende Ilse Kloet bekwaam onderschept.
Halverwege de tweede helft kreeg een speelster van Smerdiek een inzet van MZC ongelukkig tegen haar arm. De scheidsrechter wees naar de stip en Nelleke Neele benutte dit buitenkansje: 1-0.
Gezien het spelbeeld was deze voorsprong verdiend en kon MZC na de openingstreffer op zoek naar een tweede doelpunt om zo de overwinning veilig te stellen. Zowel over de rechtervleugel met Sanne Timmerman, als over de linkervleugel met Anouk Verwest werd de aanval gezocht. De verdedigsters van Smerdiek hadden hun handen er aan vol. Zo ging een schot van Anouk Verwest net over. Tien minuten voor tijd werd het duel beslist. Sanne Timmerman mocht een hoekschop nemen van de rechterkant. De kleinste speelster van het veld, Anouk Verwest, stond bij de eerste paal op de goede plaats om de bal met het hoofd langs de keepster in de touwen te laten verdwijnen: 2-0.

Kort voor het einde van de wedstrijd was er nog een grote mogelijkheid om de score verder op te voeren. Anouk Verwest glipte op de linkervleugel langs haar tegenstandster en gaf een goede voorzet. De inlopende Evi Dalebout raakte de bal net niet goed genoeg om de 3-0 te kunnen aantekenen. Daarmee eindigde deze wedstrijd in een verdiende 2-0 overwinning voor VR2, dat daarmee de eerste puntjes in de vierde klasse in de wacht sleepte!