MZC VR2 weer met lege handen

Na de zware nederlaag van vorige week stond opnieuw een wedstrijd op het programma waarin op forse tegenstand mocht worden gerekend. VR2 moest afreizen naar Arnemuiden. Arnemuiden VR1 was 2 weken geleden in een bekerontmoeting nog met 3-0 te sterk gebleken, na een zwak begin van de wedstrijd. Deze keer pakte MZC de zaken defensief wat beter aan. Er werd kort gedekt en goed ingegrepen als Arnemuiden gevaarlijk dreigde te worden. MZC kreeg gaandeweg de eerste helft een veldoverwicht, maar slaagde er niet in de keepster van Arnemuiden in de problemen te brengen. Schoten van Cynthia Boogert en Suzanne Boot misten het doel. Ook Anouk Verwest bezorgde de defensie van de thuisploeg handenvol werk, maar zij kwam telkens net iets tekort om de score te openen. Arnemuiden werd vooral gevaarlijk uit de tegenaanval. Een paar keer deelde het een speldenprik uit, maar stond het vizier niet scherp. Zo kon gelegenheidsdoelvrouw Sonja Knoester, die de zieke Ilse Kloet verving, haar doel nog schoonhouden.
Na een half uur spelen leidde balverlies op het middenveld tot een tegentreffer. Arnemuiden veroverde de bal en speelde de bal diep, tussen de verdedigingslinie door. De spits van de thuisploeg reageerde goed en kon alleen op keepster Sonja Knoester afgaan. Deze kon de inzet niet keren: 1-0.
MZC zat niet bij de pakken neer en pakte de draad weer op. Arnemuiden werd veelal op eigen helft gehouden, ver van het doel van MZC. Het leidde tot een paar hoekschoppen, maar geen echte doelkansen. Vijf minuten voor de rust deelde Arnemuiden een gevoelige tik uit. Opnieuw werd de zwart-witte defensie verrast door een goede steekpass van Arnemuiden. Alleen voor de keeper werd geen fout gemaakt: 2-0. Dat was ook de ruststand.
Na de rust ging MZC op zoek naar de aansluitingstreffer. Arnemuiden had het verdedigend echter goed voor elkaar. De aanvalsters van MZC kwamen geregeld tot het zestienmetergebied van de tegenstander, maar telkens kwam het niet tot een doeltreffende inzet. Een keer leek Anouk Verwest tot scoren te kunnen komen, maar de keepster van Arnemuiden kwam net op tijd uit haar doel om deze poging te verijdelen. Waar MZC maar niet tot een doelpunt kon komen verzilverde Arnemuiden de geboden kansen wel. Halverwege de tweede helft mocht Arnemuiden een hoekschop nemen. Deze kon door MZC niet worden weggekopt. De aanvalsters van Arnemuiden wonnen het in de lucht.
Keepster Sonja Knoester was kansloos op de geplaatste kopbal: 3-0.
In de slotfase werd nog een vierde treffer gemaakt. Op jacht naar een eretreffer trok MZC massaal naar voren. Bij een uitbraak van Arnemuiden was laatste vrouw Nelleke Neele genoodzaakt de doorgebroken spits van Arnemuiden, in een poging haar van scoren af te houden, aan haar shirtje vast te pakken binnen de beruchte lijnen. De toekende strafschop werd benut: 4-0.
Al met al een geflatteerde nederlaag, gezien de gelijk opgaande wedstrijd. Er was 1 groot verschil: Arnemuiden maakte de kansen wel af.

Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Smerdiek VR2.