MC1 vlak voor tijd langszij

De meiden van de MC1 mochten afgelopen zaterdag voor de eerste competitiewedstrijd thuis aantreden tegen Unitas MC2. Van te voren werd er afgesproken direct fel te beginnen en te zorgen voor een goede start in de competitie.

MZC begon ook sterk aan de wedstrijd met direct een paar gevaarlijke aanvallen werd Unitas goed onder druk gezet. Dit resulteerde al vrij snel in de 1-0 door spits Maybritt Berrevoets, zij bleef kalm in het 16 meter gebied en zette de thuis ploeg eenvoudig op voorsprong. MZC ging direct weer verder en vrij snel was het Julia Bos die aan de rechterkant ervandoor ging en met een schitterend schot vanaf ongeveer de hoek van het 16 meter gebied de bal hoog over de keeper in het doel wist te knallen. 2-0 op dat moment leek dit de mooiste goal van de dag te worden. Na deze goal ging MZC door met aanvallen maar werd daardoor wat nonchalant in de omschakeling en de centrale verdedigers Luna Xausa en Isabel de Broekert schoven steeds verder door naar voren. Dit resulteerde in een snelle counter van Unitas waaruit de 2-1 viel. Gelukkig werd het bijna direct door een fout in de verdediging bij Unitas 3-1 door een eigen goal. Helaas had MZC niet geleerd van de tegen goal van Unitas en op precies dezelfde manier, door veel te traag omschakelen door MZC vielen er weer 2 goals uit snelle counters. Dit hadden er 3 kunnen zijn maar Indy Kristalijn wist de bal een keer knap van de lijn te glijden. Ruststand 3-3

In de rust hebben we met zijn allen afgesproken minder risico te nemen bij het aanvallen en iets meer spelers achter de bal te houden. Daarnaast moesten de verdedigers iets verder terug verdedigen om ervoor te zorgen dat die snelle spits niet weer van die snelle counters kon opzetten. De eerste 10 minuten ging dat best goed en het was dan ook MZC die weer op voorsprong wist te komen door wat mij betreft de mooiste goal van de dag. MZC kreeg een corner mee aan de rechterkant, deze worden altijd genomen door Gerlieze Schot die hem met haar linker been goed in de 16 kan slingeren. Dit keer koos ze tot verbazing van Unitas voor een 1 – 2 met Kim Bouterse die de bal perfect op de hoek van de 16 klaar legde zodat Gerlieze de bal vanaf daar over de keepster in de lange hoek kon draaien! Prachtige goal 4-3. Nu werd het zaak om dit vast te houden en de wedstrijd rustig uit te spelen. Helaas trapte MZC weer in dezelfde fouten van de eerste helft en kreeg zo weer 2 goals van de snelle spits tegen. Het leek erop dat MZC daardoor zou gaan verliezen maar vlak voor tijd wist Gerlieze Schot met haar 2e goal van de dag de eindstand toch op 5-5 te bepalen.

Een onnodig gelijkspel waarin MZC de beter voetballende ploeg was en ook veel meer balbezit had, die doelstelling was dus wel bereikt. Nu de komende weken zal het accent op de training moeten liggen op de omschakeling en verder verbeteren van het positiespel.

Selectie MZC MC1: Yara Tolhoek, Nienke in ’t Anker, Luna Xausa, Isabel de Broekert, Kris Papevelt, Audrey de Bruine, Julia Bos, Kim Bouterse, Maybritt Berrevoets, Gerlieze Schot en Leila Kordic. Vanaf MC2 waren Indy Kristalijn en Carolijn Visser van de partij