MZC’11 wint ook van Dauwendaele

Voor de wedstrijd nam MZC alvast afscheid van doelman Ruud van der Linde en verdediger Fred van der Helm die na dit seizoen stoppen en een stapje lager doen. Ook werd er afscheid genomen van trainer Adriaan Nieuwenhuijse die na 4 seizoenen kiest voor een nieuwe uitdaging en trainer word bij `s Heer-Arendskerke

MZC’11 heeft ook de een-na-laatste competitieronde gewonnen, deze keer lieten ze Dauwendaele met lege handen terug naar Middelburg gaan. In een rommelige wedstrijd op een zeer slecht veld tegen een goede tegenstander wisten ze deze wedstrijd winnend af te sluiten: 2-1.

De 1e 20 minuten waren voor MZC na wat kleine kansjes nam Dauweldaele het initiatief over en ging het wat aanvallender spelen, bij balbezit schoven ze een verdediger door naar het middenveld en had MZC het lastig om het initiatief terug te nemen, echter leidde dit niet tot hele grote kansen. 0-0 was dus ook de ruststand.

In de 2e helft was MZC de betere partij en bij balbezit van de tegenstander wat inzakken en hun rechtsback afschermen zodat hij niet zoals in de 1e helft een paar lange ballen kon geven wat wel eens gevaarlijk kon worden.

De 1-0 viel na een kleine 20 minuten in de 2e helft, een voorzet vanaf rechts daar Dennis Dekker de bal op de lat schoot en Ramon Janson de bal uit de rebound binnen schoot.

10 minuten later was het 1-1. Een voorzet vanaf rechts waarbij de bal in de kluts bleef liggen rond de penalty stip en een speler van Dauwendaele zijn voet er tegen aan zette en Ruud van der Linde kansloos liet.

De wedstrijd ging richting het einde en de vermoeidheid zat er bij bijde teams in, het was warm en een hard veld dat kost veel kracht, met invalbeurten van Jorick de Vries en Rick Bevelander kwamen er weer wat verse krachten bij.

10 minuten voor tijd ontving Jorick de Vries de bal aan de rechter kant van het strafschop gebied die met een harde en lage voorzet bij de 2e paal – op de inlopende Ramon Janson – die zijn 2e van de wedstrijd maakte: 2-1.

Veel kansen werden er verder niet gecreëerd, dus floot de goede leidende scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en kan MZC zich opmaken voor de uitwedstrijd op 9 mei tegen Arnemuiden.

De enige vraag is welke periode pakt MZC? Pakken zij zelf de 3e periode dan hebben ze aan een punt genoeg tegen Arnemuiden en spelen ze tegen de nummer 11 van de 1e klasse C. Verliest MZC deze wedstrijd en wint vv Zaamslag uit bij Terneuzense Boys dan neem MZC de periode over van de kampioen Bruse Boys en spelen ze tegen de 3e periodekampioen van de 2e klasse F.

OPSTELLING: Ruud van der Linde, Frank Kristelijn, Freek Torensma, Lars Holm, Elmar Verhage, Corné Schilperoort, Martijn van Grunsven, Mathijs Hage (Jorick de Vries), Dennis Dekker, Wesley Goud (Rick Bevelander), Ramon Janson

Assistent-scheidsrechter: Kees Verkaart

20150502_15265020150502_152644 20150502_145914 20150502_145756 20150502_145709 20150502_145604 20150502_145402 20150502_144910 20150502_144549 20150502_144507