MZC MD2 boekt eerste zege

Woensdagavond stond de inhaalwedstrijd tegen Colijnsplaat op het programma. En wat al weken in de lucht hing, zou eindelijk gaan gebeuren, MD2 zou haar eerste 3 punten gaan pakken!

De tweede seizoenshelft ging MD2 iedere week steeds beter spelen en was het regelmatig de betere ploeg maar het geluk en dus de beloning bleef steeds maar weer uit. Maar woensdag was iedereen voor aanvang van de wedstrijd het erover eens, nu ging het gebeuren, iedereen zou meer dan 100% geven zodat we de overwinning die we al weken verdiende zouden gaan binnenhalen.

MD2 begon zeer sterk aan de wedstrijd en dat zorgde voor veel kansen. Maar zoals wel vaker dit seizoen was het geluk niet aan de zijde van MD2 waardoor de ballen er maar niet in wilde. Vooral het schot van Sanne op de lat had meer verdiend. Nadat Indra in het veld gebracht werd, waardoor Alysha naar de rechtsbuitenpositie kon doorschuiven, gebeurde dan eindelijk dat waar MD2 recht op had. Via een counter over de rechterkant wist Alysha de keepster kansloos te laten en stond het 1-0! Een meer dan verdiende voorsprong! Vele kansen volgden nog, die vooral uit het sterk spelende middenveld met Kim, Indy en Anna voortkwamen. Keer op keer wisten zij Alysha, Elise of Yaiza weg te sturen. Colijnsplaat kreeg maar 1 kans maar die werd door de alert keepende Annabel onschadelijk gemaakt. De ruststand bleef 1-0.

In de rust werd er besloten door de meiden dat er koste wat koste gewonnen moest worden en daardoor werden er een aantal omzettingen gedaan. Waaronder de rentree van Yara onder de lat. Yara, vaste keepster van MD1, was 6 weken uitgeschakeld geweest door een breuk in haar pols en in de wedstrijd van MD2 mocht ze testen of ze weer klaar was om de positie onder de lat bij MD1 weer in te nemen.

MD2 starte de tweede helft weer net zo fel en goed als de eerste, en binnen 5 minuten was het wederom Alysha die het net wist te vinden: 2-0!! Nu ontstond eindelijk het geloof dat het ook echt mogelijk was, die overwinning. Alleen ondanks dat er nog wat kansen volgden voor MD2, zakte het toch langzaam maar zeker een beetje in, waardoor Colijn ineens vanuit het niets de 2-1 wist te maken. Gelukkig was nu iedereen weer wakker en wisten Indra, Kyra, Lucy en Nicole de boel achterin potdicht te houden waardoor MD2 dan eindelijk kreeg wat het al heel lang verdiende: EEN OVERWINNING!!

Gefeliciteerd meiden! Ga zo door, reken er maar op dat jullie vanaf nu vaker zullen gaan winnen. Zeker als jullie met deze instelling het veld in gaan!