MZC MD1 sluit seizoen met 2-1 winst

Afgelopen zaterdag speelde MD1 haar laatste competitiewedstrijd tegen RCS MD1. Heel veel op het spel stond er niet, behalve het met een lekker gevoel afsluiten van de competitie en de zekerstelling van de 3e plaatst. Hierdoor zal MD1 ook volgend seizoen weer in de 1e klasse uitkomen.

Na 6 weken blessureleed keerde Yara Tolhoek eindelijk weer terug onder de lat. Met een bijna complete selectie mocht MD1 aan de wedstrijd gaan beginnen, alleen Myrthe Soeters ontbrak vanwege vakantie. Daardoor kon MD1 bijna in de vaste opstelling spelen met als uitzondering Nienke in ’t Anker die normaal laatste vrouw is maar nu in verband met een lichte blessure de positie links achterin van Myrthe overnam. Daardoor moest vaste voorstopper Isabel de Broekert een linie terug zakken en nam Carolijn Visser de voorstopperspositie over. De verdediging werd gecompleteerd door rechtsback Lynn van Splunder. Het middenveld bestond uit midmid Elaine Fertoute, linkshalf Gerlieze Schot en rechtshalf Kim Bouterse. De aanval bestond uit rechtsbuiten Anouk Koster, spits Veerle van de Vijver en linksbuiten en aanvoerder Leila Kordic. Ninah van der Vliet starte op de bank.

MD1 begon helaas wat slap aan de wedstrijd ook al werden er wel wat kleine kansjes gecreëerd, echt gevaarlijk werden ze niet. Dat kon helaas niet van RCS gezegd worden, zij begonnen fel en geconcentreerd aan de wedstrijd en halverwege de eerste helft kwamen zij daardoor ook op 0-1. Door slap uitverdedigen kon RCS redelijk eenvoudig op voorsprong komen. Nu was MD1 gelukkig wakker geworden en vanaf de achterstand werd er steeds beter gevoetbald en op slag van rust wist Gerlieze Schot de gelijkmaker over de keeper hoog in het doel te schieten.

De tweede helft kwam MD1 een stuk scherper en geconcentreerder uit de kleedkamer wat ook direct beter veldspel opleverde. MD1 creëerde steeds meer kansen wat na 10 minuten in een mooi doelpunt van aanvoerder Leila Kordic resulteerde: 2-1, op basis van het spel in de tweede een verdiende voorsprong. MD1 ging door met kansen creëren onder leiding van de architect op het middenveld Elaine Fertoute. Zij wist steeds met goed steekpasses de voorhoede in stelling te brengen. Dat resulteerde in een hele grote kans voor Veerle van de Vijver alleen bleef haar bal helaas op de lijn liggen waardoor RCS nog in de wedstrijd bleef. RCS bleef ook aandringen maar het centrale duo Carolijn Visser en Isabel de Broekert bleven makkelijk overeind.

Al met al een goede afsluiting van de competitie die jammer genoeg nu al voorbij is. De komende weken zal MD1 fit en scherp moeten blijven met het spelen van oefenwedstrijden want half mei wacht de halve finale in de beker. De tegenstander en exacte datum worden waarschijnlijk later deze week bekend.