Gemeente en MZC gaan voor kunstgras op hoofdveld

Zoals de regionale media reeds meldden, heeft het college van B en W dinsdagochtend positief besloten een kunstgrasveld aan te leggen op het hoofdveld van sportpark Den Hogen Blok. Enig voorbehoud voor de keuze van het hoofdveld is dat dat wel moet passen binnen de begroting. Het hoofdveld is groter qua afmetingen dan bijvoorbeeld veld 4. De gemeenteraad moet binnenkort het voorstel van het college nog wel goedkeuren, maar de verwachting is dat dat wel gebeurd.

Het kunstgrasproject bevindt zich nu in de offertefase. Inmiddels hebben drie partijen Den Hogen Blok bezocht om de situatie ter plekke te beoordelen en zich te informeren. Het realiseren van een kunstgrasveld duurt ongeveer 10 weken. Aan het begin van het nieuwe voetbalseizoen moet het nieuwe veld er liggen.

“Voordat een keuze gemaakt wordt, zullen we samen met spelers andere kunstgrasvelden van die leverancier bekijken en keuren”, licht bestuurslid Facilitaire Zaken Rob Droppert toe.

VOETBALVELD-KUNSTGRAS