F1 start voorjaarscompetitie met overwinning

Na een lange winterstop mochten we zaterdag dan eindelijk weer eens voetballen. Een nieuwe competitie, met veel nieuwe tegenstanders stond vandaag voor de deur. Een thuiswedstrijd met Bevelanders F1 uit Kamperland als tegenstander.

De wedstrijd begon een beetje stroef. Het was toch wel te merken dat we al een hele tijd geen wedstrijd meer hadden gespeeld. Alsof er wat zand in de motor van F1 was terecht gekomen. Hiervan profiteerde Bevelanders al vrij snel in de wedstrijd. Nadat eerst de bal nog kon worden weggehaald, was het bij een corner wel raak. De bal werd door verschillende MZC’11-spelers gemist en kon worden binnengeschoten, 0-1.

Maar F1 liet het hierbij niet zitten. Het had veel de bal, kreeg wat kleine kansjes maar het vizier moest duidelijk nog op scherp worden gezet bij onze aanvallers. Ook moet gezegd worden dat de keeper van Bevelanders heel veel tegenhield. Een verdediger moest eraan te pas komen om ons op gelijke hoogte te kunnen brengen. Efe kreeg de bal schuin voor het doel, omspeelde zijn tegenstander en schoot hard over de grond binnen en dat gelukkig nog net voor rust, 1-1.

Na rust hetzelfde spelbeeld. MZC’11 had veel de bal en probeerde via wat schoten en een aantal kleine kansjes tot scoren te komen. Helaas lukte dit niet, mede door het goede verdedigen van onze tegenstander. Ook moest er worden opgepast voor hun sterke en toch wel snelle spits. Gelukkig voor ons konden de verdedigers met hulp van onze keeper Tijn ervoor zorgen dat we niet nog meer doelpunten zouden tegen krijgen. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd kwam daar dan toch de verdiende voorsprong. Kelvin nam de bal aan, gaf een scherpe voorzet en daar stond Mees om hem keurig binnen te schieten, 2-1. Dit betekende tevens de eindstand en de 1e overwinning in de nieuwe competitie!