Voorbeschouwing FC Axel – MZC’11

Na de overwinning van afgelopen week tegen SSV’65 waarbij MZC met 4-1 te sterk was voor de ploeg uit Goes staat morgen de uitwedstrijd tegen FC Axel op het programma. FC Axel verloor vorige week met 3-1 van WHS.

Een reis van 65 kilometer richting Zeeuws-Vlaanderen moet de ploeg van trainer Adriaan Nieuwenhuijse afleggen voordat ze om 14.30 uur onder leiding van scheidsrechter F.J. Alvarez kunnen beginnen aan de wedstrijd tegen de nummer één na laatst van de ranglijst.

De afgelopen seizoenen hebben FC Axel en MZC heel regelmatig de degens gekruist. De laatste twee seizoenen was MZC de sterkste, maar de seizoenen daarvoor was FC Axel vaker de winnaar.

Historie:

Seizoen 2021/22:
FC Axel – MZC – 0-1 (met een doelpunt van Luuk van Vossen)
MZC – FC Axel – 4-0 (met doelpunten van Sven Heijboer (2x), Ramon Janson en Luuk van Vossen)

Seizoen 2019/20:
FC Axel – MZC – 0-2

Seizoen 2018/19:
MZC – FC Axel – 0-4
FC Axel – MZC – 1-0

Seizoen 2017/18:
MZC – FC Axel – 1-2 (met een doelpunt van Sander Backx)
FC Axel – MZC – 3-2

Seizoen 2015/16:
FC Axel – MZC – 2-0
MZC – FC Axel – 5-0 (met een doelpunt van Ramon Janson)

Seizoen 2013/14:
MZC – FC Axel – 1-2 (met een doelpunt van Sven Heijboer)
FC Axel – MZC – 2-4 (met drie doelpunten van Ramon Janson)

Ranglijst:

MZC vinden we terug op de zesde plaats met 16 punten na 10 wedstrijden spelen (doelsaldo -1). Zoals al vermeld staat FC Axel op de 13e plaats (en dus één na laatste plaats) met 4 punten uit 10 wedstrijden (doelsaldo -20).

In de tweede periode, waarvan morgen de derde wedstrijd gespeeld wordt, is MZC derde met 6 punten uit 2 wedstrijden en een doelsaldo van +4.

Doelpuntenmakers MZC’11:

Voor MZC hebben de onderstaande spelers dit seizoen gescoord:

  • Luuk van Vossen – 9 doelpunten
  • Rody Vermue en Sander van Vossen – allebei 4 doelpunten
  • Sander Backx – 3 doelpunten
  • Ramon Janson en Roemer Bij de Vaate – allebei 1 doelpunt

Verjaardagen:
Rody Vermue vierde afgelopen woensdag 7 december zijn verjaardag terwijl Micca Bouwman aanstaande zondag de kaarsjes mag uitblazen.

Morgen dus de laatste wedstrijd voor de winterstop. Met een overwinning kan MZC blijven meedoen in de tweede periode en zich in de competitie blijven meten met de bovenste ploegen. Met 2 graden op de thermometer en af en toe een zonnetje een mooie maar frisse dag voor een voetbalwedstrijd op het Sportpark van FC Axel.