MZC’11 laat kans op overwinning tegen SC Gastel liggen

Gisteren reisde de selectie van Adriaan Nieuwenhuijse af naar het Brabantse Oud Gastel voor de tweede wedstrijd in het bekertoernooi. SC Gastel was om 17.00 uur de tegenstander van de Zierikzeese hoofdmacht. Bij MZC waren Jesse van Vlies, Coen Dalebout en Luuk van Vossen afwezig.

De eerste minuten van de wedstrijd werden gekenmerkt door veel kleine overtredingen en het spelen van de lange bal waardoor het middenveld grotendeels werd overgeslagen. De eerste kans was er voor SC Gastel waarbij een voorzet op de paal belandde. SC Gastel was in deze fase de iets betere ploeg. Toch was het MZC dat in de 17e minuut op voorsprong kwam. De bal werd slecht verwerkt door de verdediging van SC Gastel en met een geplaatst schot zette Ramon Janson MZC op 0-1.

Na de 0-1 had MZC het betere spel. SC Gastel moest alle zeilen bijzetten en had veel overtredingen nodig om MZC uit het ritme te halen. Een vrije trap van Ramon Janson werd nog verwerkt en het schot wat daarna volgde van Sander van Vossen ging net naast. Met andere woorden MZC zette aan om de voorsprong uit te breiden. In de 24e minuut kreeg Sander Backx een opgelegde kans om de 0-2 te scoren. Na een bekeken voorzet van Sander van Vossen kon Sander Backx zijn kopbal net niet de juiste richting en kracht meegeven om het de keeper van SC Gastel moeilijk te maken.

MZC bleef aandringen en SC Gastel had in deze fase eigenlijk niks te vertellen. Een diepe bal van Ramon Janson op Sander van Vossen belandde wederom net naast. Maar toch was het diezelfde Sander van Vossen die in de 37e minuut MZC dan toch op een 0-2 voorsprong zette. Een diepe bal van Sven Heijboer richting de rechterkant van het strafschopgebied van SC Gastel, Sander van Vossen draaide zich vrij en passeerde de keeper in de korte hoek. De bal leek houdbaar, maar verdween toch achter de keeper van SC Gastel.

Na de rust kwam MZC met een, zo leek het, comfortabele 0-2 voorsprong het veld weer op waarbij Kyle van Tiggelhoven de plaats van Bram de Jonge op het middenveld overnam.

SC Gastel zette MZC meteen onder druk en de ploeg uit Zierikzee leek overdonderd door het spel van SC Gastel. Na drie minuten spelen in de tweede helft kreeg SC Gastel een corner. Sander Backx kopte de bal weg maar deze belandde op de arm van Sven Heijboer die zijn armen voor zijn lichaam had. Na fel appelleren van de spelers van SC Gastel besloot de scheidsrechter de bal op de stip te leggen. Deze kans liet SC Gastel niet onbenut en zo kwam SC Gastel op 1-2.

Vlak na de aansluitingstreffer was het Jaimy Matthews die de bal, na een corner van SC Gastel, van de lijn haalde bij de tweede paal. MZC kreeg de bal niet meer uit de eigen 16 meter en een combinatie van SC Gastel door het centrum van de verdediging betekende de 2-2.

MZC begon, zwak uitgedrukt, niet goed aan de tweede helft en kreeg in 4 minuten tijd twee goals tegen. In de 54e minuut moest Jaimy Matthews wederom redding brengen door de bal van de lijn te halen na weer een corner van SC Gastel. Driemaal is scheepsrecht luidt het spreekwoord en dat was ook het geval bij de derde corner van SC Gastel in korte tijd. Nu kon de bal niet meer van de lijn worden gehaald en was het SC Gastel dat op een 3-2 voorsprong kwam.

Nadat Bram de Jonge met een blessure in de rust in de kleedkamer bleef, was het dit keer Sander Backx die met een blessure het veld moest verlaten. In de 67e minuut werd hij vervangen door Micca Bouwman. Tot echte kansen/mogelijkheden kwam MZC (en ook SC Gastel) niet. Ramon Janson werd nog tot twee keer toe, volgens velen onterecht, afgevlagd omdat hij buitenspel zou staan toen hij dreigde op de keeper van SC Gastel af te gaan.

Tien minuten voor tijd werd Sander van Vossen naar de kant gehaald en kwam Niels Noordijk binnen de lijnen. Niels nam de plaats in van Rody Vermue op de rechtsbackpositie terwijl Rody in de spits ging spelen.

Zowel SC Gastel als MZC kwamen niet meer in de positie om nog iets aan de stand te veranderen en met een 3-2 overwinning ging SC Gastel van het veld. MZC speelde een goede eerste helft waarbij de ploeg uit Zierikzee hard werkte en veel energie in de wedstrijd legde, maar door het slechte begin van de tweede helft liet MZC de kans op een overwinning liggen.

Volgende week zaterdag de laatste wedstrijd uit de poulefase van het bekertoernooi. Dan speelt MZC wederom een uitwedstrijd. Dit keer is om 14.30 uur WHS uit Sint-Annaland de tegenstander.

’16 – 0-1 Ramon Janson
’37 – 0-2 Sander van Vossen
’48 – 1-2
’52 – 2-2
’64 – 3-2

Opstelling MZC’11:
Thijs Rombouts, Rody Vermue, Roemer Bij de Vaate, Remco Lafeber, Rick Ganzeman, Bram de Jonge (.46 Kyle van Tiggelhoven), Sven Heijboer, Sander van Vossen (.80 Niels Noordijk), Ramon Janson, Sander Backx (.67 Micca Bouwman), Jaimy Matthews