MZC’11 VR2 boekt ruime zege op concurrent Zeelandia Middelburg VR1

Na de prachtige overwinning van vorige week op koploper Dauwendaele VR1, stond deze week het cruciale duel tegen concurrent Zeelandia Middelburg VR1 op het programma. MZC was vast van plan om de flow waarin de ploeg na de winterstop zit, te laten voortduren.
Vanaf de aftrap was duidelijk dat het team van Wim Mulders deze middag geen cadeautjes zou weggeven. Er ontspon zich een mooi duel. Zeelandia Middelburg had in het eerste deel van de wedstrijd de overhand. Het combineerde wat makkelijker dan MZC. MZC moest alle zeilen bijzetten om de tegenstander af te stoppen. Dat gebeurde op een goede manier door eendrachtige samenwerking in de laatste linie. Keepster Ilse Kloet werd dan ook nauwelijks op de proef gesteld.

Na zo’n 20 minuten paste MZC een kleine aanpassing in de veldbezetting toe. Sanne Timmerman en Amy de Vlieger zorgden er voor dat de twee spelbepalende speelsters van Zeelandia Middelburg niet meer konden toekomen aan een goede opbouw. MZC kreeg daarentegen wat meer mogelijkheden om gevaarlijke aanvallen op te zetten. Over de rechtervleugel kon Michèle de Jonge een paar keer doorbreken en gevaarlijke voorzetten afleveren. Tot doelpunten leidde dat nog niet, maar de wedstrijd kantelde. Zo was Bianca v.d. Helm een keer dicht bij een doelpunt; haar schot ging net naast het doel. Even later kwam, na een mooie aanval over links via Bianca v.d. Helm, de bal voor de voeten van Anouk Verwest. Vrij voor de keepster kon zij net niet deze kans verzilveren. Toch zou MZC nog voor de rust op voorsprong komen. In de 40e minuut mocht MZC een hoekschop nemen. Bianca v.d. Helm bracht de bal prima voor het doel. Joyce Versteeg, die 30 seconden daarvoor Michèle de Jonge was komen aflossen, stond op de goede plaats en kopte de bal onberispelijk in het doel: 0-1.

Nog voor de rust kroop MZC een keer door het oog van de naald. Een snelle uitval van Zeelandia Middelburg verraste de verdediging. Gelukkig was de voorzet die werd gegeven net te scherp voor de spits, waardoor MZC opgelucht adem kon halen. Zo werd de ruststand 0-1.
Na de rust kwam MZC sterk uit de startblokken. Het probeerde Zeelandia Middelburg al vroeg op te vangen en terug te dringen op de eigen helft. Dat lukte goed. Vanuit het middenveld werden de voorwaartsen aan het werk gezet. In de 52e minuut brak Bianca v.d. Helm door de defensie. Zij werd binnen de beruchte lijnen onreglementair afgestopt, waardoor de scheidsrechter niet anders kon dan de bal op de stip re leggen. Sanne Timmerman benutte dit buitenkansje feilloos: 0-2.
Twee minuten later ging de wedstrijd op slot. Een mooie dieptepass van Bianca v.d. Helm op Anouk Verwest werd door laatstgenoemde probleemloos achter de keepster geschoven: 0-3.

MZC bleef het duel domineren. Halverwege de tweede helft speelde MZC een geweldige combinatie. Een strakke pass vanuit het midden naar de linkervleugel werd in een keer breed gespeeld naar de goed meegelopen Bianca v.d. Helm, die meteen een schot loste. Helaas belandde de bal hard op de lat, waardoor zij een prima wedstrijd niet met een doelpunt kon bekronen.

Zeelandia Middelburg probeerde nog wel sporadisch de aanval te zoeken, maar de defensie van MZC waarin B-junior Nicole Dekker uitstekend voor de dag kwam, gaf geen krimp.
Het slotakkoord was weer voor MZC. In de 83e en 84e minuut werd de score nog verder opgevoerd. Beide doelpunten kwamen op identieke wijze tot stand. Bianca v.d. Helm speelde beide keren op tijd de opkomende Sanne Timmerman aan, die haar directe tegenstandster haar hielen liet zien en de bal langs de kansloze keepster schoof: 0-4 en 0-5. Dat werd ook de eindstand!

Vr2 speelster hier in actie tijdens het thuisduel tegen Zeelandia Middelburg.  Ook dit duel eerder dit seizoen werd gewonnen!

Vr2 speelster Sanne Timmerman hier in actie tijdens het thuisduel tegen Zeelandia Middelburg. Ook dit duel eerder dit seizoen werd gewonnen!