MC1 heeft kampioenschap voor het grijpen

Met nog 2 wedstrijden te spelen, heeft MZC’11 MC1 het kampioenschap voor het grijpen.
Met 1 wedstrijd minder gespeeld dan de koploper heeft de MC1 namelijk aan 4 punten genoeg om de titel te pakken. Maar eerst moest er gewonnen worden van Axel..

Mede doordat het veld door het weer behoorlijk zwaar was en er tegen de wind in gestart moest worden begon MZC rommelig aan de wedstrijd. Toch kwam MZC al vrij snel op voorsprong via, wie anders dan, Gerlieze Schot. 1-0! Nog geen 5 minuten later kreeg Axel een vrije trap op de rand van het doelgebied van MZC. Deze werd door de speelster van Axel prachtig net onder de lat binnen geschoten en liet MZC keepster Yara Tolhoek kansloos. 1-1. Gelukkig liet MZC zich niet van de wijs brengen en werd er druk aangevallen en volgde er een aantal grote kansen en uiteindelijk wist weer Gerlieze Schot MZC weer op voorsprong te krijgen. 2-1! Even later maakte Kim Bouterse de 3-1 en was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld. Voor rust maakte Gerlieze Schot haar derde van de morgen nog wat tevens haar 20e in 8 wedstrijden was. Ruststand 4-1.

Na rust werd er veel aangevallen maar nog meer kansen gemist. Dit ook omdat de keepster van Axel zeer goed stond te keepen en bijna elke voorzet uit de lucht wist te plukken. Maar uiteindelijk scoorde MZC nog een keer, via Kim Bouterse werd het 5-1, dit was tevens de eindstand.

A.s. zaterdag spelen ze thuis tegen Dauwedaele MC1 om 09.30uur. En op 19 december volgt dan de alles beslissende uitwedstrijd bij Arnemuiden MC1!