MZC’11 blijft in de 2e klasse ondanks goede wedstrijd tegen Achilles ’29

Onder begeleiding van een sfeeracties van de MZC’11 Ultra’s en 37 spelertjes van onder andere spelers, oud-spelers en jeugdleden kwamen de selecties van MZC’11 en Achilles ’29 het veld op. Onder leiding van scheidsrechter Felix begon de wedstrijd om even na 14.30 uur.

MZC’11 begon vol energie aan de wedstrijd en kreeg ook een aantal mogelijkheden om de score te openen. Na 18 minuten spelen was het Achilles ’29 dat op een 0-1 voorsprong kwam na een schot in de rechter benedenhoek. MZC’11 kreeg wat kansjes, maar in de 33e minuut leek Achilles ’29 op een 0-2 voorsprong te komen, maar de Groesbeekse aanvaller miste de bal volledig en gaf zo de MZC’11-verdedigers de kans om de bal weg te werken.

Vijf minuten voor het einde van de eerste helft kreeg Martijn Dalebout een grote kans, maar zijn schot ging voorlangs.

In de 48e minuut kreeg MZC’11 een vrije trap. Luuk van Vossen bracht de bal in het strafschopgebied van Achilles’29. Een verdediger verlengde onbedoeld de bal en via Kyle van Tiggelhoven en de keeper kwam de bal voor de voeten van Rody Vermue die zorgde voor de gelijkmaker.

Met de 1-1 stand gingen de spelers naar de kleedkamer.

Na een vlot lopende aanval van Achilles ’29 in de 76e minuut viel de 1-2. Dat was eigenlijk op het moment dat MZC’11 de betere ploeg was. Na de 1-2 kwam ook de eerste wissel van MZC’11. Kyle van Tiggelhoven verliet het veld en voor hem kwam Ramon Janson binnen de lijnen.

MZC’11 zette aan en het was wachten op de 2-2. MZC’11 leek meer recht te hebben op de 2-2 dan op een verdere achterstand. Een aanvallende wissel (Ingmar Quist voor verdediger Rick Ganzeman) moest voor nog meer druk op Achilles ’29 zorgen. Spanning genoeg, maar het geluk ontbrak vandaag ook een beetje. Een bal op de lat en in de 92e minuut een bal van Roemer Bij de Vaate, na een corner van Sander van Vossen, die van de lijn werd gehaald.

In de 5e minuut van de extra tijd was het toch Achilles ’29 dat scoorde. Na in het totaal 7 minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd bij een 1-3 stand.

MZC’11 kan met opgeheven hoofd terugkijken op deze wedstrijd waarin het elftal alles heeft gegeven om een goed resultaat te halen en waarbij de 1-3 eindstand ietwat geflatteerd is gezien het spelbeeld van de wedstrijd.

Scoreverloop:

  • .19 – 0-1
  • .48 – 1-1 Rody Vermue
  • .76 – 1-2
  • .95 – 1-3

Gele kaarten: Martijn Dalebout en Roemer Bij de Vaate

Opstelling MZC’11:

Mike Bakker, Rick Ganzeman (.86 Ingmar Quist), Jesse van der Linden, Roemer Bij de Vaate, Rody Vermue, Kyle van Tiggelhoven (.76 Ramon Janson), Sven Heijboer, Luuk van Vossen, Sander van Vossen, Jeremy Hubregtse en Martijn Dalebout.

.

(Foto’s: Kees Bin)