Kijkerstip … Veteranen dag!!

Linda tijdens d’r eerste uitzending in 1994

Op zaterdag 29 juni a.s. schittert Den Haag voor de twintigste keer als het podium voor dit bijzondere eerbetoon aan onze veteranen. Het is dé dag waarop heel Nederland zijn ruim 100.000 veteranen bedankt voor hun inzet in dienst van vrede en veiligheid, zowel nu als in het verleden.

Rond 13.00 uur start het Nationaal Defilé door het centrum van Den Haag. Onze eigen Linda is ook veteraan en zal ook meedoen aan het defilé. Ongeveer 4.000 veteranen van alle missies en krijgsmachtonderdelen defileren, samen met actief dienende militairen rond de Hofvijver, gevolgd door historische legervoertuigen en tientallen muziekkorpsen. Z.M. Koning Willem-Alexander neemt het defilé af op de Kneuterdijk.

Nergens in Nederland is deze combinatie te zien van veteranen uit alle missies, militairen van de hele krijgsmacht, civiele en militaire muziekkorpsen en legervoertuigen, historisch en modern. Ook veteranen die nu bij de politie, douane of het Leger des Heils werken, lopen mee.

Zaterdag 29 juni vanaf 12.30 uur is de Veteranen dag te zien op NPO1 en te streamen via NPO Start. De uitzending duurt tot 14.30 uur. Zoals gezegd loopt Linda ook mee. Ze loopt, als het goed is, vooraan in haar transport bataljon (naar eigen zeggen omdat ze één van de kleinste is en als ze achteraan zou lopen ze zou moeten rennen), dus de kans is groot dat je Linda kan zien in haar complete militaire outfit.

MZC’11 wenst Linda veel plezier tijdens Veteranen dag!