VR1 sluit competitie af met overwinning 

Zaterdag speelde VR1 haar laatste competitiewedstrijd van dit seizoen. Tegenstander was Barendrecht VR2. 

Barendrecht begon voortvarend aan de wedstrijd, maar MZC pakte na vijf minuten het initiatief en creëerde een paar goede mogelijkheden. In de 14e minuut leidde dat tot een eerste doelpunt. Uit een corner van Whitney Visser kopte Femke Scheele prachtig raak: 0-1.

Niet veel later, in de 16e minuut, volgde een 2e treffer. Deze keer was het Floor Pronk die doel trof: 0-2.

Een grote overwinning leek aanstaande, maar daar dacht Barendrecht anders over. Via hun snelle spits werden zij in enkele counters gevaarlijk. In de 17e en 25e minuut leidde dat ook daadwerkelijk tot treffers: 1-2 en 2-2.

MZC raakte niet in de war van deze tegenvaller. In de 29e minuut werd Leila Kordic diep gestuurd. De uitkomende keepster van Barendrecht was net iets eerder bij de bal en voorkwam zo een doelpunt, dacht ze. De bal belandde namelijk voor de voeten van Floor Pronk, die van grote afstand de bal alsnog in het lege doel schoot: 2-3.

Nog voor de rust breidde Leila Kordic de voorsprong uit. In de 37e minuut werd zij door een mooie pass van Femke Scheele in scoringspositie gezet. Leila twijfelde niet en liet de keepster kansloos: 2-4. 

Twee minuten later kwam Barendrecht opnieuw dichterbij. In de 39e minuut bracht de thuisclub de stand op 3-4. Dit werd ook de ruststand.

Na de rust pakte MZC de draad goed op. Al in de 50e was het opnieuw raak. Leila Kordic kon alleen op de keepster afgaan, omspeelde haar en rondde bekwaam af: 3-5.

MZC was voortdurend de bovenliggende partij, maar er werd erg slordig gespeeld. Er was veel te veel onnodig balverlies en in de eindfase werden niet de juiste keuzes gemaakt. Te snel werd gekozen voor een schot i.p.v. een vrije medespeelster aan te spelen. Toen dat in de 75e minuut wel gebeurde, voorkwam de keepster van Barendrecht met een geweldige redding een doelpunt van Leila Kordic.

In de slotfase kon MZC toch nog ruim afstand nemen van Barendrecht.

In de 85e minuut kon Romy v.d. Zande uit een corner van Whitney Visser de bal binnenlopen: 3-6.

In de 90e minuut voltrok hetzelfde scenario zich nog een keer. Met hetzelfde resultaat. Zo kon Romy v.d. Zande haar tweede treffer van de middag noteren: 3-7.

Kort na dit doelpunt blies de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en was de overwinning een feit. Omdat concurrent Axel VR1 haar wedstrijd tegen Binnenmaas VR1 verloor, sloot MZC de competitie af met een keurige 6e plaats in de eindrangschikking.

Een mooi resultaat voor de jonge ploeg van trainer Yuri Vogelzang.