VR1 overklast Nieuwenhoorn VR1 

Zaterdag speelde VR1 haar laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. Tegenstander was Nieuwenhoorn VR1.

MZC liet vanaf het begin zien dat het deze middag de punten in Zierikzee wilde houden. In de 3e minuut mocht Tessa v.d. Velde een hoekschop nemen. Femke Scheele kopte deze knap in het doel: 1-0.

Na deze vroege voorsprong ging MZC goed door. Nieuwenhoorn kwam nauwelijks in de buurt van het strafschopgebied van MZC. In de 14e minuut werd de bal over de linkerkant diep gespeeld. Leila Kordic kwam in balbezit en behield het overzicht. Haar afgemeten voorzet werd door Sanne Tamerus eenvoudig binnengeschoten: 2-0.

MZC bleef daarna de aanval zoeken. Het combineerde goed en creëerde ook mogelijkheden, maar de afwerking was onnauwkeurig. Bovendien stond de keepster van Nieuwenhoorn erg goed te keepen. Toch moest zij voor de rust nog een keer de bal uit het doel halen. In de 40e minuut stuurde Fleur Bakker met een splijtende pass Leila Kordic diep. Met een strak schot passeerde zij de keepster: 3-0.

Dat werd ook de ruststand.

Na de rust ontstond er een totaal andere wedstrijd. Bij Nieuwenhoorn konden wegens blessures nog slechts 10 speelsters worden opgesteld. De spirit was er bij hen helemaal uit. MZC speelde dan ook voortdurend op de helft van de tegenstander. Nadat Floortje Pronk enkele goede mogelijkheden niet kon verzilveren, was het Leila Kordic die in de 55e minuut via de keepster hard raak schoot: 4-0.

Daarna ging het snel. Whitney Visser stond nog maar net binnen de lijnen, toen zij in de 58e de keepster in de korte hoek verraste: 5-0. Via een eigen doelpunt in de 60e minuut werd de schade voor de gasten nog groter: 6-0.

Weer 2 minuten later vergrootte Leila Kordic met haar 3e treffer van de middag de voorsprong: 7-0.

In het restant van de wedstrijd zag Nieuwenhoorn nog een speelster met een blessure afhaken. MZC speelde het overtal echter niet goed uit. Te vaak werd gekozen voor een schot, waar een combinatie beter was geweest.

Het tempo in de wedstrijd zakte steeds meer. Gescoord werd er niet meer.

Eindstand: 7-0.