Voorbeschouwing MZC’11 – Achilles ’29

Na de laatste competitiewedstrijd was het even wachten tot de tegenstander van de eerste wedstrijd van MZC’11 in de nacompetitie bekend was. Na de wedstrijd in de eerste ronde van de nacompetitie van afgelopen dinsdagavond werd bekend dat MZC’11 morgenmiddag tegen Achilles ’29 uit Groesbeek speelt.

Na een ware slijtageslag in Zwijndrecht won Achilles ’29 uiteindelijk na verlenging met 2-3 van VVGZ. Zoals Achilles ’29 zelf in de media heeft aangegeven, hebben ze weinig tijd om te herstellen en hebben ze zaterdag een reis van zo’n 180 kilometer naar Zierikzee voor de boeg.

MZC’11 en Achilles ’29 hebben nog niet eerder tegen elkaar gespeeld. Een nadere kennismaking met Achilles ’29 is dus op zijn plaats.

Achilles ’29 is morgen exact 95 jaar geleden opgericht namelijk op 1 juni 1929. Dit seizoen kwam de selectie van inmiddels ex-trainer Patrick Pothuizen uit in de 2e klasse G (Zuid1) waar het elftal op de 4e plaats in de reguliere competitie eindigde met 41 punten uit 26 wedstrijden. Op 17 april jl. werd Patrick Pothuizen op non-actief gezet en een dag later werd Luciën Roeffen als hoofdtrainer aangesteld. Naast het hoofdtrainerschap bij Achilles ’29 is Luciën Roeffen ook trainer bij HBV Beers (zondag 4e klasse).

De trainer van Achilles ’29 geeft op de website van Achilles ’29 aan dat hij “alles op alles wil zetten om het Achilles ’29 van de eerste periode te zijn”.

Achilles ’29 was de eerste amateurclub dat uitkwam in het betaalde voetbal. De ploeg die speelt in een zwart/wit tenue heeft voornamelijk spelers uit eigen gelederen, eigen dorp en directe omgeving, maar ook spelers met ervaring op 2e en 3e divisie niveau. De nummer 10 van Achilles ’29 (Julian Calor) is een speler die in het verleden uitgekomen is voor onder andere Vitesse en Cambuur Leeuwarden en hij is met 10 doelpunten dit seizoen de topscorer van de ploeg uit Groesbeek.

Onze eigen selectie is tweede geworden in de reguliere competitie en de selectie van trainer Harro Hazelaar heeft niks aan het toeval overgelaten om zich goed voor te bereiden om optimaal aan de wedstijd te beginnen. De trainer van MZC’11 heeft 18 fitte en gemotiveerde spelers geselecteerd voor de wedstrijd van morgen.

De wedstrijd, die begint om 14.30 uur, zal onder leiding staan van scheidsrechter de heer C.P. Felix en assistent-scheidsrechters J.A. Tuinenburg en A.C. Versluis.

Onder het toeziend oog van, naar verwachting, vele supporters van MZC’11 en belangstellenden, zullen onze jongens er alles aan doen om de volgende ronde van de nacompetitie te bereiken. U zult begrijpen dat uw steun en support zeer gewaardeerd wordt.

Zoals bij belangrijke wedstrijden gebruikelijk is, zullen de MZC’11 ultra’s morgen zorgen voor een sfeeractie en zullen er jeugdspelers van MZC’11 met de spelers meelopen als ze het veld op komen.

Een goede tegenstander, sfeer, hopelijk mooi voetbalweer, wat te drinken en te eten in de kantine en een gemotiveerde eerste selectie van MZC’11. Alle ingrediënten zijn dus aanwezig voor een mooie voetbal middag.

Graag zien wij u morgen op Sportpark Den Hogen Blok!