Tweede en laatste dag van de Dutch Soccer Youth Cup 2024

Op de tweede dag van de Dutch Soccer Youth Cup 2024, een 2-daags internationaal toernooi in Rotterdam, kwamen zowel MZC’11 JO11-1 als MZC’11 JO14-1 uit in de champions poule.

MZC’11 JO11-1

MZC’11 JO11-1 won de eerste twee wedstrijden in de poulefase tegen sv DWO met 4-0 (de overwinning kwam tot stand door goed samenspel en veel plezier!) en tegen Zuidoost United uit Amsterdam met 3-0. In de derde wedstrijd was Born2Lovefootball JO11 (een voetbalschool uit Amsterdam) de tegenstander. Met veel support en goede moed begonnen de spelers aan deze klus. Helaas was de tegenstander echt voetballend beter en werd het een 3-0 nederlaag. Daardoor speelden MZC’11 JO11-1 om de derde en vierde plaats tegen Leigh Ramblers FC uit Engeland.

De wedstrijd werd een half uur onderbroken door noodweer met regen en onweer. Ondanks twee 200 procent kansen, bleef het 0-0. In Engeland kennen ze blijkbaar ook de “wet van Murphy” want de Engelsen kwam met nog 4 minuten te spelen op 1-0. MZC’11 JO11-1 was helaas niet meer bij machten om nog iets terug te doen en bleef het 1-0. Hierdoor werd MZC’11 JO11-1 vierde van het toernooi wat een zeer goede prestatie is met 20 elftallen op een sterk bezet toernooi.

.
.
.
.

MZC’11 JO14-1

MZC’11 JO14-1 begon de dag zonder verwachtingen en keken terug op een sterke eerste dag. Alles wat er tijdens de tweede dag zou gebeuren was alleen maar mooi en een goede ervaring.

De eerste wedstrijd tegen Blantyre Soccer Academy uit Glasgow eindige in een doelpuntloos gelijkspel, waarbij geen van beide ploegen kansen creëerden. De tweede wedstrijd tegen Fennixx Beighum uit België was een ander verhaal. MZC’11 JO14-1 speelde de tegenstander volledig weg. Na een prachtige rush van Vadym kon Amanuel de bal binnenwerken. De tweede goal kwam tot stand toen Amanuel goed doorliep op een lange bal van Joost en koel afrondde.

In de derde en laatste wedstrijd van de finale poule speelde MZC’11 JO14-1 tegen RKDEO (divisie 5). MZC’11 JO14-1 kwam al vroeg op voorsprong dankzij een schitterende goal van Brent met zijn linkerbeen. In de laatste minuten leek de scheidsrechter nog roet in het eten te gooien door een penalty toe te kennen, maar gelegenheids assistent-scheidsrechter Quinn (die helaas met een blessure niet mee kon spelen) overtuigde de scheidsrechter ervan dat de overtreding buiten het strafschopgebed was gemaakt. Na enkele spannende minuten blies de scheidsrechter af en was de finaleplek veiliggesteld.

De finale tegen Zestienhoven begon wat gespannen met wat kleine mogelijkheden voor Zestienhoven. Yilldrit brak de wedstrijd open met een heerlijke steekpass op Vadym, die de bal binnenschoot. Vlak na de goal, met nog 14 minuten te spelen, werd de wedstrijd gestaakt vanwege het noodweer. Na een halfuurtje werd de wedstrijd hervat, waarbij Zestienhoven aandring en enkele enorme kansen creëerde. Keeper Luuk verrichtte twee wereld reddingen. De scheidsrechter voegde nog 5 minuten blessuretijd toe, maar de jongens hielden stand.

Met deze indrukwekkende prestatie sloot MZC’11 JO14-1 het toernooi af als trotse winnaar. Een mooie afsluiting van het seizoen en ook een leuk cadeau voor Luuk, Amanuel en Demy die hebben besloten te stoppen bij MZC’11 en volgend seizoen bij een andere vereniging gaan spelen. Wij wensen ze dan ook veel succes toe bij hun nieuwe club!