Teleurstellende middag voor MZC’11 in Oude-Tonge

Op een zonovergoten sportpark in Oude-Tonge wist MZC’11 gisteren wat het moest doen. Een overwinning was noodzakelijk om kans te houden op het kampioenschap. Helaas werd het geen overwinning, maar de tweede nederlaag van het seizoen.

Na 13 minuten spelen kwam DBGC op voorsprong. De bal werkt niet goed uitverdedigd en DBGC profiteerde daarvan. Iets meer dan een kwartier later leek MZC’11 weer langszij te komen, maar de mooie goal van Martijn Dalebout werd vanwege buitenspel afgekeurd (kijkend naar de beelden van Omroep Zeeland een terechte beslissing).

Toch kwam MZC’11 in de 36e minuut weer op gelijke hoogte. Een schot van Sander van Vossen werd door de keeper van DBGC niet goed verwerkt en belande in de goal en zo zorgde Sander voor de 1-1.

Zo leken beiden ploegen met een 1-1 stand de rust in te gaan, maar het was DBGC dat in de extra tijd van de eerste helft de 2-1 scoorde. Onze assistent-scheidsrechter Roy Snijders vlagde voor buitenspel, maar dit signaal werd door de scheidsrechter genegeerd en de leidsman vond het niet nodig om bij Roy te informeren wat hij gezien had (op de beelden van Omroep Zeeland had het doelpunt toch wel zeer veel weg van buitenspel). Direct na het doelpunt floot de scheidsrechter voor het einde van de eerste helft. En zo moest MZC’11 weer in de achtervolging.

Vlak na rust leek MZC’11 de 2-2 te scoren, maar de bal werd van de lijn gehaald. In de 62e minuut was het Martijn Dalebout die toch de 2-2 wist te scoren. Luuk van Vossen bracht de bal in het strafschopgebied van DBGC en na het doorkoppen van Rody Vermue was het Martijn die van dichtbij raak kon koppen.

Na 70 minuten spelen werd Luuk van Vossen naar de kant gehaald en kwam Ramon Janson in het veld. MZC’11 was de bovenliggende partij en zette alles op alles om de 3-2 te scoren, maar het was niet MZC’11 dat scoorde, maar vanuit een vrije trap in de 81e minuut kwam DBGC op een 3-2 voorsprong.

Ondanks het feit dat zowel de verdedigers Roemer Bij de Vaate als Rody Vermue als aanvallers gingen spelen, lukte het MZC’11 niet om in de resterende 16 minuten (inclusief extra tijd) de keeper van DBGC nogmaals te passeren en bleef het 3-2.

De derde(!) uitwedstrijd op rij, kampioensstress, discutabele beslissingen van de scheidsrechter? Hoe dan ook, MZC’11 moet deze teleurstelling achter zich laten en zorgen dat de laatste competitiewedstrijd van het seizoen (volgende week thuis tegen Yerseke) met een goed resultaat afgesloten zal worden en daarnaast hopen op een wonder in Vlissingen waar Heinenoord volgende week op bezoek gaat bij Walcheren.

MZC’11 speelt in ieder geval nacompetitie voor promotie waarbij de eerste wedstrijd op zaterdag 1 juni a.s. gespeeld zal gaan worden.

Zoals onze aanvoerder Sven Heijboer na afloop van de wedstrijd zei “de eerste doelstelling voor dit seizoen was nacompetitie halen en dat is gelukt. Maar dat dit zuur is, is duidelijk”. Trainer Harro Hazelaar gaat de komende week “proberen de koppies leeg te maken” en alles te doen om te zorgen dat MZC’11 een goed resultaat haalt tegen Yerseke.

Scoreverloop:

  • .13 – 1-0
  • .36 – 1-1 Sander van Vossen
  • .45+1 – 2-1
  • .62 – 2-2 Martijn Dalebout
  • .81 – 3-2

Opstelling MZC’11:

Mike Bakker, Rick Ganzeman, Jesse van der Linden, Roemer Bij de Vaate, Rody Vermue, Jesse van Vlies, Sven Heijboer, Luuk van Vossen (.70 Ramon Janson), Sander van Vossen, Jeremy Hubregste en Martijn Dalebout

.
.
.