MZC’11 sluit seizoen winnend af en kan zich opmaken voor de nacompetitie

Na een sfeeractie begon MZC’11 gisteren aan de laatste wedstrijd van de reguliere competitie. Yerseke was de tegenstander op Sportpark Den Hogen Blok.

Na een kans voor Yerseke en wat kleine mogelijkheden voor MZC’11 was het Martijn Dalebout die in de 26e minuut MZC’11 op een 1-0 voorsprong zette. Een goede pass van Luuk van Vossen werd gevolgd door een goede actie op snelheid van Sander van Vossen aan de linkerkant van het veld. Sander leverde een goede voorzet af, waarna Martijn Dalebout de keeper van dichtbij kansloos liet.

.
.

Terwijl iedereen nog de 1-0 aan het bespreken was en Theo van Hekke nog maar net de naam van de doelpuntenmaker had omgeroepen, lag de bal alweer in het doel achter de keeper van Yerseke. Onzeker uitverdedigen door Yerseke werd door een attent reagerende Martijn Dalebout op mooie wijze afgestraft.

.
.

Met een 2-0 stand gingen de spelers naar de kleedkamer.

In de tweede helft gebeurde er niet veel meer, al probeerde MZC’11 de stand nog wel verder uit te breiden onder andere door kansen van Ingmar Quist, maar het bleef 2-0.

Doordat Heinenoord ruim won in Vlissingen van Walcheren (0-4), is Heinenoord kampioen geworden van de 2e klasse E en gaat MZC’11 de nacompetitie spelen voor een plaatst in de 1e klasse. Op zaterdag 1 juni a.s. is de eerste wedstrijd in Zierikzee. Verdere informatie over de nacompetitie volgt.

Na afloop van de wedstrijd werden nog een aantal spelers en stafleden door onze voorzitter in het zonnetje gezet. Zo nam teammanager Huib Smits afscheid. Leon Weeda stopt na dit seizoen als keeperstrainer en Micca Bouwman stopt met voetballen in verband met zijn werk.

Sander van Vossen werd uitgeroepen tot “Speler van het seizoen 2023/24”. Hij kreeg niet alleen een mooie foto en een bos bloemen, maar ook een dinerbon van en geschonken door Grand Café De Werf uit Zierikzee.

Van links naar rechts: Leon Weeda, Micca Bouwman, Huib Smits en Sander van Vossen

Scoreverloop:

  • .26 – 1-0 Martijn Dalebout
  • .27 – 2-0 Martijn Dalebout

Gele kaarten: Luuk van Vossen, Kyle van Tiggelhoven en Martijn Dalebout

Opstelling MZC’11:

Mike Bakker, Rick Ganzeman, Jesse van der Linden, Roemer Bij de Vaate, Rody Vermue (.78 Coen Dalebout), Kyle van Tiggelhoven (.63 Jesse van Vlies), Ramon Janson, Luuk van Vossen (.63 Sven Heijboer), Sander van Vossen (.78 Sem van Gent), Jeremy Hubregste en Martijn Dalebout (.63 Ingmar Quist)

Tot slot feliciteert MZC’11 Heinenoord met het kampioenschap.

Alle supporters hartelijk dank voor de support en steun en hopelijk kan de selectie van trainer Harro Hazelaar op dezelfde aanmoedigingen rekenen tijdens de eerste wedstrijd van de nacompetitie.

(De foto’s zijn gemaakt door Kees Bin).