JO15-1 kampioen 1e klasse

Met een 0-2 overwinning op Zeelandia/Middelburg is MZC JO15-1 zaterdag kampioen geworden in de 1e klasse. Met nog één wedstrijd te gaan is de voorsprong nu liefst 9 punten. Onder toeziend oog van extra meegereisde ouders klaarde JO15-1 de klus. Net voor rust viel de 0-1, waarna in de 2e helft de score werd verdubbeld.

Voor de vierde keer op rij werd achterin ‘de nul’ gehouden. In dertien wedstrijden kreeg JO15-1 slechts 6 tegendoelpunten, terwijl andere teams in deze competitie minimaal 20 tegengoals moesten incasseren. De kracht van het team lag naast het defensieve ook vooral in het voetballende vermogen. “We waren technisch altijd de betere ploeg en speelden het meest verzorgd. Het zou een mooie uitdaging zijn als deze spelers het ook op een niveau hoger kunnen gaan laten zien”, aldus trainer Barry Hage, die de groep samen met Sem van Gent en Guido van der Werf traint.

Dat zal in elk geval zonder Vadym Pavuk zijn, die tegen Zeelandia/Middelburg beide doelpunten scoorde. Hij vertrekt naar JVOZ. De jeugdcommissie buigt zich verder over hoe en wat richting volgend seizoen. Voor JO15-1 wacht nu eerst nog een feestelijke thuiswedstrijd tegen GPC/Vlissingen. Het seizoen wordt zaterdag 8 juni afgesloten met een toernooi bij Bruse Boys/Duiveland.