VR1 op de valreep naast Papendrecht VR1

Zaterdag trad VR1 onder een heerlijk voorjaarszonnetje aan tegen Papendrecht VR1. Nadat pupil van de week Neve den Boer de aftrap had verricht, kon de wedstrijd van start gaan.

Er ontstond al snel een spelbeeld van twee gelijkwaardige ploegen. MZC probeerde via combinatiespel de bal bij de voorwaartsen te krijgen. Dat lukte af en toe goed. Er ontstonden enkele mogelijkheden, maar schoten van Leila Kordic en Femke Scheele werden door de keepster onschadelijk gemaakt. Halverwege de eerste helft probeerde Leila Kordic een diepe bal te halen en kwam daarbij in botsing met de keepster, die vervolgens geblesseerd moest uitvallen. In het tweede deel van de eerste helft drong Papendrecht wat meer aan en ging MZC iets teveel de lange bal spelen. Toch was de grootste kans voor de thuisploeg. Na een goede aanval creëerde Fleur Bakker ruimte voor zichzelf en loste een hard schot. Helaas caramboleerde de bal via de onderkant van de lat terug het veld in. De rust werd bereikt met een 0-0 stand.

Na de rust pakte MZC de draad goed op. Via combinatievoetbal werd de aanval gezocht. De eindpass was echter steeds niet nauwkeurig genoeg, waardoor geen doelgevaar gesticht werd. In de 57e minuut was het aan de andere kant wel raak. De defensie van MZC greep niet afdoende in bij een counter van Papendrecht, waardoor keepster Sanne Hendrikse kansloos gelaten werd: 0-1.

Na deze tegenvaller deed MZC er een schepje bovenop. Vol energie zocht de ploeg de aanval. De ingevallen Femke Berrevoets zorgde op de rechterflank voor gevaar. Na een goede combinatie koos zij iets te snel voor een schot, dat door de keepster eenvoudig gepakt kon worden. Toch kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Een diepe bal op Floortje Pronk werd goed onder controle gebracht. Zij schudde haar tegenstandster af en zag haar harde schot in de korte hoek in het doel verdwijnen: 1-1.

Na de gelijkmaker had MZC het gevoel dat er nog meer in zat. De aanval bleef gezocht worden. Papendrecht speelde nadrukkelijk wat meer op de counter. Dat leverde ook wel gevaar op. Bij een van die counters kon Sanne Hendrikse in eerste instantie goed ingrijpen, maar in tweede instantie leek de bal alsnog in het doel te belanden. Gelukkig kon nog net voor de lijn redding gebracht worden. Zo’n vijf minuten later ging het toch mis. De snelle spits van Papendrecht ontsnapte en zag haar inzet in de verre hoek in het doel verdwijnen: 1-2.

Een fikse tegenvaller. Maar al snel rechtte het team van trainer Yuri Vogelzang de rug en ging met volle overgave op zoek naar een nieuwe gelijkmaker. Dat resulteerde in een goede poging van Tessa v.d. Velde.  De keepster moest zich strekken om de bal uit de kruising te tikken. Ook Femke Scheele kwam nog een keer in schietpositie, maar haar inzet was te zacht. Toen het scorebord de 90 minuten aangaf, dreigde voor de 6e keer dit seizoen een nederlaag met 1 doelpunt verschil. Om dat te voorkomen drong MZC nog eens extra aan. Door een paar blessuregevallen werd er flink wat tijd bijgeteld. In de 97e minuut mocht MZC aan de rechterkant net over de middellijn een vrije trap nemen. Deze werd het drukke strafschopgebied van Papendrecht ingebracht. In de drukte belandde de bal voor de voeten van Leila Kordic, die de bal zonder aarzelen in het doel tikte: 2-2.

Een grote ontlading volgde. Niet veel later floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De geweldige teamspirit had een verdiend punt opgeleverd.