VR1 onderuit tegen Zuidland VR1

Zaterdag kwam Zuidland VR1 naar Zierikzee voor de wedstrijd tegen VR1.

Afgaand op de heenwedstrijd beloofde het een spannende wedstrijd te worden. In de eerste helft speelde MZC tegen de wind in. Zuidland profiteerde van het windvoordeel en hanteerde veel de lange bal. Veel gevaar leverde dat vooralsnog niet op. MZC probeerde met korte combinaties op de helft van Zuidland te komen, maar deed dat veelal onnauwkeurig. Daardoor kwam de thuisploeg te vaak in de duels, die in veel gevallen gewonnen werden door de fysiek sterke tegenstander.

In de 17e minuut brak Zuidland aan de rechterkant door. De bal werd op maat breed gespeeld op een opkomende middenveldster, die alleen op Sanne Hendrikse kon afgaan. Die was vervolgens kansloos: 0-1.

In het vervolg van de eerste helft werd het spelniveau er niet beter op. Zuidland had een optisch overwicht, maar creëerde geen echte kansen. Wel kregen de gasten een paar hoekschoppen, maar die leverden niets op. Eén keer moest Sanne Hendrikse handelend optreden. Een doorgebroken speelster speelde de bal net te ver voor zich uit. Sanne schatte dat uitstekend in en dook resoluut op de bal.

MZC kreeg in de eerste helft ook een scoringskans. Een mooie combinatie over meerdere schijven kwam uiteindelijk bij Femke Berrevoets terecht. Zij schudde de keepster van zich af, maar werd daarbij iets teveel naar de buitenkant gedwongen. Vandaar kon zij de bal net niet tussen de palen krijgen. De rust brak aan met een 0-1 stand op het scorebord.

Na de rust was het windvoordeel voor MZC. Dat betekende dat er meer op de helft van Zuidland gespeeld kon worden. Het combinatiespel bleef echter te onnauwkeurig om Zuidland echt in de problemen te brengen.

In de 53e minuut kreeg de verdediging van MZC de bal niet goed weg. De spits van Zuidland veroverde de bal en faalde niet, alleen voor keepster Sanne Hendrikse: 0-2.

Na deze tegenvaller veranderde er niet veel aan het spelbeeld. Beide teams leden veel balverlies en konden geen doelkansen creëren. Zuidland bleef meer duels winnen. Bij een counter van Zuidland ontstond een hachelijk moment in het strafschopgebied van MZC. Bij een struikelpartij kwamen Lieke van Leeuwen en haar tegenstandster beiden ten val. De scheidsrechter zag er geen overtreding in: geen strafschop. In de 70e minuut werd Floortje Pronk aan de rechterkant weggestuurd. De keepster van Zuidland leek de bal net buiten haar strafschopgebied te onderscheppen, maar door goed doorzetten van Floortje kwam de keepster in problemen. Zij kon niet anders dan Floortje vastpakken, waardoor een doelkans voorkomen werd. Een rode kaart voor de keepster was het gevolg.

De toegekende vrije trap werd vervolgens over geschoten.

In het laatste deel van de wedstrijd kon MZC de man-meer-situatie niet uitspelen. Wel werden een paar afstandsschoten gelost, maar die zorgden niet voor echt gevaar. Aan de score veranderde niets meer. Eindstand: 0-2.