VR1 kan koploper Jonge Spartaan VR1 net niet verrassen

Woensdagavond speelde VR1 een competitiewedstrijd in Middelharnis tegen Jonge Spartaan VR1. Dit team voert de ranglijst aan, dus er wachtte een zware opgave voor MZC.

De harde wind had veel invloed op het spel. Voor de rust had MZC de wind in de rug. Dat resulteerde in een groot veldoverwicht voor MZC, maar kansen werden nog niet gecreëerd. Te vaak waren passes te hard, maar de defensie van Jonge Spartaan stond ook goed. Halverwege de eerste helft werd de bal naar Floortje Pronk gespeeld, die aan de linkerkant naar binnentrok. Op tijd werd de bal aan Femke Scheele meegegeven, die handig met de bal langs de verdediging glipte. Haar schot op doel werd knap door de keepster tot hoekschop verwerkt. Het was uitstel van executie, want Whitney Visser krulde de hoekschop, met hulp van de wind, in één keer in de verre bovenhoek: 0-1.

Daarna zette MZC goed door. Het hield de thuisploeg goed onder druk. Dat leidde in de 30e minuut tot een tweede treffer. Na een goed opgebouwde aanval gaf Fleur Bakker de bal uitstekend mee aan Femke Berrevoets, die de keepster vervolgens kansloos liet: 0-2. 

Hoewel MZC de overhand hield, kwam Jonge Spartaan er af en toe gevaarlijk uit. Bij een van die aanvallen had keepster Sanne Hendrikse in een druk 5-metergebied de bal te pakken, maar deze werd vervolgens uit haar handen getikt, waarna de bal het doel in rolde. Een overtreding zou je denken, maar de scheidsrechter had het niet gezien. Appelleren bij de leidsman hielp niet, waardoor de 1-2 een feit was. Niet veel later bracht MZC de marge bijna weer op 2 doelpunten verschil, maar het schot van Floortje Pronk ketste via de onderkant van de lat niet over de lijn. Via een snelle counter kwam Jonge Spartaan nog voor rust op 2-2, waardoor een pittige tweede helft wachtte met wind tegen.

Het wedstrijdbeeld van de tweede helft was uiteraard anders dan dat van de eerste helft. Nu was de thuisploeg optisch de bovenliggende partij. MZC werd veelal op eigen helft teruggedrongen, maar speelde goed georganiseerd, geconcentreerd en met veel beleving. Jonge Spartaan kon voorlopig geen kansen creëren. Ook MZC kwam niet tot kansen, omdat de voorwaartsen moeilijk bereikt werden. Halverwege de tweede helft kreeg Jonge Spartaan haar eerste kans in de tweede helft: uit een hoekschop werd de bal op de lat gekopt. 

Een kwartier voor tijd kwam Femke Scheele na een goede actie in vrije schietpositie. Haar goede schot kon door de keepster met een geweldige redding uit het doel gehouden worden. Omdat Jonge Spartaan niet tot echte kansen kon komen, leek de wedstrijd met een verdiende puntendeling te eindigen, maar in de extra tijd ging het alsnog mis. Jonge Spartaan viel nog een keer aan over de rechterkant. Net buiten de hoek van het strafschopgebied werd een diagonaal schot gelost. Sanne Hendrikse kon de bal nog toucheren, maar net niet genoeg. De bal verdween in de verre hoek: 3-2. 

Daarmee was de wedstrijd gespeeld en hield MZC te weinig over aan een goede en spannende wedstrijd.