MZC’11 wint en blijft koploper

Hagel, regen, wind, zon, een bizarre situatie in de 57e minuut en veel goals. Dat is in het kort het verhaal van de 20e competitiewedstrijd die MZC’11 vanmiddag speelde tegen Walcheren op Sportpark Bonedijke in Vlissingen.

Na 23 minuten spelen een overtreding op Jesse van der Linden in het strafschopgebied van Walcheren. De scheidsrechter wees naar de penaltystip en Luuk van Vossen benutte de strafschop en bracht zo MZC’11 op een 0-1 voorsprong.

0-1 van Luuk van Vossen

Vier minuten na de openingstreffer was het Jeremy Hubregste die de voorsprong verdubbelde met een rake kopbal vanuit een corner van Sven Heijboer. Dat was tevens de ruststand.

0-2 van Jeremy Hubregtse

Vier minuten na de rust was het Rody Vermue die attent reageerde, nadat de Walcherse keeper de bal losliet na een vrije trap van Luuk van Vossen, en zo de 0-3 op het scorebord zette.

0-3 van Rody Vermue

Niet veel later scoorde Walcheren de 1-3. MZC’11 ging vaker de lange bal spelen, werd onrustig en vergat te voetballen.

Dan de 57e minuut ….. na een vlagsignaal van MZC’11 assistent-scheidsrechter Roy Snijders gaf de scheidsrechter het wissel teken. Waarom? Dat blijft onduidelijk, maar de supporters langs de lijn hadden dit nog nooit gezien. Een “grensrechter” die tijdens de wedstrijd door de scheidsrechter gewisseld werd. Commotie op het veld en langs de lijn. Maar hoe dan ook, Roy mocht niet meer verder. Kees Verkaart dacht een leuke wedstrijd te gaan kijken, maar aarzelde geen moment en bood aan om de plaats van Roy in te nemen (Bedankt Kees!).

In de 71e minuut de eerste MZC’11-wissel. Ramon Janson kwam in het veld voor Martijn Dalebout. Drie minuten later werd het 2-3 en dus weer spannend. Maar zoals zo vaak de laatste seizoenen op het veld van Walcheren, was het Ramon Janson die scoorde. Na een goede pass van Sven Heijboer, schoot Ramon de bal langs de keeper van Walcheren en bracht MZC’11 in de 80e minuut op een 2-4 voorsprong.

Na 87 minuten spelen verlieten de doelpuntenmakers Jeremy Hubregste en Luuk van Vossen het veld en werden vervangen door Kyle van Tiggelhoven en Jaimy Matthews. In de 93e minuut werd ook Sander van Vossen naar de kant gehaald en kwam Coen Dalebout binnen de lijnen.

Walcheren kwam in de 97e minuut nog terug tot 3-4, maar na 9 minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd en boekte MZC’11 de broodnodige overwinning om zicht te houden op het kampioenschap.

Scoreverloop:

  • .23 0-1 Luuk van Vossen
  • .40 0-2 Jeremy Hubregtse
  • .49 0-3 Rody Vermue
  • .53 1-3
  • .74 2-3
  • .80 2-4 Ramon Janson
  • .97 3-4

Gele kaarten: Rody Vermue en Jesse van der Linden

Opstelling MZC’11:

Mike Bakker, Rick Ganzeman, Jesse van der Linden, Roemer Bij de Vaate, Rody Vermue, Jesse van Vlies, Sven Heijboer, Luuk van Vossen (.87 Kyle van Tiggelhoven), Sander van Vossen (.93 Coen Dalebout), Jeremy Hubregtse (.87 Jaimy Matthews) en Martijn Dalebout (.71 Ramon Janson)