MZC’11 1 verliest voor het eerst deze competitie

In en tegen Arnemuiden moest MZC’11 vanmiddag de eerste nederlaag van het seizoen incasseren. Al in de 2e minuut kwam Arnemuiden op voorsprong. Na 5 minuten spelen kwam MZC’11 al weer langszij. Na een afgeslagen corner bracht Ramon Janson de bal opnieuw in het strafschopgebied van Arnemuiden. Rody Vermue reageerde alert toen de keeper de bal losliet en zette MZC’11 weer naast Arnemuiden.

In de 33e minuut een grote kans voor Arnemuiden om weer op voorsprong te komen, maar de bal stuiterde via de lat het veld in in plaats van in het doel. Maar niet veel later was het toch Arnemuiden dat weer op voorsprong kwam. Met een 2-1 ruststand zochten de spelers de kleedkamers op.

MZC’11 startte beter aan de tweede helft dan aan de eerste helft. Ook nu werd er in de 2e minuut na het beginsignaal gescoord, maar deze keer door MZC’11. Een goede aanval over de linkerkant waarbij Ramon Janson goed doorging en de bal op een presenteerblaadje legde voor de vrijstaande Martiijn Dalebout die de 2-2 scoorde. Vijf minuten later kwam MZC’11 goed weg toen de bal, weer via de lat, niet het doel van MZC’11-keeper Mike Bakker inging. MZC’11 kreeg na de 2-2 twee goede kansen, maar kwam niet tot scoren.

De Zierikzeese hoofdmacht had het moeilijk tegen Arnemuiden dat verdedigend goed stond, feller was dan MZC’11 en vooral op de counter speelde. In de 71e minuut scoorde Arnemuiden de 3-2 en 7 minuten later zelfs de 4-2.

In de 78e minuut werden Ramon Janson en Jeremy Hubregtse naar de kant gehaald en zij werden vervangen door Brett de Vos en Sven Heijboer.

Twee minuten na de wissels bracht Martijn Dalebout de spanning weer terug in de wedstrijd. Een goede aanval over links via Sander van Vossen en de mee opgekomen Jesse van de Linden zorgde ervoor dat Martijn zijn tweede van de middag kon maken.

Arnemuiden kreeg nog een kans om uit te lopen naar 5-3, maar Mike Bakker voorkwam dit. Ook MZC’11 kreeg nog een kans om de stand gelijk te trekken, maar de kopbal van Jesse van Vlies ging naast.

Na 6 minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. De eerste nederlaag was een feit. Met nog 3 wedstrijden te gaan heeft MZC’11 een punt voorsprong op de nummer twee Heinenoord dat met 4-2 won van SVOD’22.