Bayern Trophy: JO14-1 & “The road to Munich”


Het afgelopen paasweekend heeft JO14-1, het team van trainer Richard de Moedt, deelgenomen aan de “Bayern Trophy” in Karlsfeld bij München. De “Bayern Trophy’ is een internationaal voetbaltoernooi waaraan teams meededenvanuit heel Europa. Er waren ca. 120 teams (!) aanwezig uit onder andere Duitsland, Italië, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en Nederland, die in hun leeftijdscategorie streden om de felbegeerde cup. (Link: https://www.bayerntrophy.de/nl)

Na een voorbespreking door de trainer op woensdagavond,was het afgelopen vrijdagochtend al vroeg afreizen richting het zuiden van Duitsland. Behalve voetballen werd er onder andere een bezoek gebracht aan het Bayern München stadion.

Op zaterdagochtend moest het team aantreden voor de eerste wedstrijden op het veld van FC Ismaning. Onder de klanken van het Wilhelmus werd het team welkom geheten.

Na een aantal goed gespeelde en ook meerdere gewonnen wedstrijden werd MZC 13e in de eindklassering. Uiteindelijke winnaar van JO14-categorie werd FC Astoria Walldorf uit Duitsland. Bij de afsluiting van het toernooi ontving MZC’11 JO14-1 uit handen van de toernooidirectie de “Fairplay Cup”! Dit is natuurlijk wel heel bijzonder… Geweldig gedaan, mannen!

Verdere details over de belevenissen van het team met bijbehorende foto’s zijn te vinden op de Facebook-pagina van MZC’11. (”The Road to Munichttps://www.facebook.com/svmzc11). 

De missie “Make Memories and History!” is geslaagd: Eenherinnering om nooit meer te vergeten!