VR1 wint van Zeelandia M’burg VR1

Zaterdag trad VR1 op Den Hogen Blok aan tegen Zeelandia M’burg VR1; een concurrent in de onderste regionen van de ranglijst. Direct na het eerste fluitsignaal zocht Zeelandia de aanval. Het hield MZC onder druk. Dat beginoffensief hield zo’n 5 minuten aan en vervolgens kwam MZC beter in haar spel. Dat betaalde zich al snel uit. Met een prachtige steekpass zette Tessa v.d. Velde in de 6e minuut spits Leila Kordic vrij voor de keepster. Leila rondde vervolgens koelbloedig af: 1-0.

Na de openingstreffer ging MZC goed door. Het behield het betere van het spel, maar dat leidde nog niet tot grote kansen. Zeelandia kreeg halverwege de eerste helft wel een goede kans uit een prima genomen vrije trap. Gelukkig voor MZC ging de kopbal net over het doel.

Het spel bleef op en neer gaan, maar beide defensies gaven weinig weg. In de 38e minuut was het toch opnieuw raak voor MZC. Deze keer was het Whitney Visser die Leila Kordic met een slimme steekpass bereikte. Opnieuw was Leila trefzeker: 2-0. Deze stand bleef tot het rustsignaal op het bord staan.

Na de rust veranderde het spelbeeld. Zeelandia had een paar omzettingen gedaan: de spitspositie was versterkt.

MZC werd, net als in de eerste helft, wat teruggeduwd op eigen helft. Toch was het de thuisploeg die in het eerste kwartier van de tweede helft de beste mogelijkheden kreeg. Een keer was de inzet van Leila Kordic te zacht om de keepster te verschalken. Een tweede keer leverde Femke Scheele, na een prachtige actie over de rechterkant,  een voorzet op maat af, die door Leila Kordic in één keer rakelings over het doel werd geschoten.

In de 66e minuut mocht Zeelandia een vrije trap nemen op zo’n 20 meter van het doel. En met succes. De bal verdween buiten bereik van keepster Sanne Hendrikse in de kruising: 2-1.

De spanning was daarmee volledig terug in de wedstrijd. Zeelandia kreeg door de aansluitingstreffer het gevoel dat er nog meer in zat. MZC verdedigde echter met veel inzet, zodat er nauwelijks doelpogingen gedaan konden worden door de gasten. De enige keer dat de spits van Zeelandia door de verdediging van MZC brak, redde keepster Sanne Hendrikse knap door zich in de baan van het schot te werpen. MZC kwam in het restant van de wedstrijd niet meer toe aan een verzorgde opbouw, maar door als team  te strijden voor elke meter werd de 2-1 voorsprong over de streep getrokken.

Daarmee werd Zeelandia voor de tweede keer dit seizoen nipt verslagen.

Eindstand: 2-1