VR1 wint spannend duel tegen Axel VR1

Zaterdag stond voor VR1 het eerste duel van de tweede competitiehelft op het programma. Het betrof de uitwedstrijd tegen Axel VR1, dat de heenwedstrijd met 2-1 gewonnen had.

MZC was dus uit op sportieve revanche en voegde het woord bij de daad. Al in de 2e minuut zette Leila Kordic MZC op voorsprong na een uitstekende steekpass van Femke Scheele: 0-1. Lang kon MZC niet genieten van de voorsprong, want in de  4e minuut kwam Axel alweer langszij via een onhoudbaar afstandsschot: 1-1. De defensie van MZC was duidelijk nog zoekende naar een manier om grip te krijgen op het 2-spitsensysteem van Axel. Het spel golfde op en neer en in de 8e minuut schoot Axel de 2-1 binnen. In de loop van de eerste helft kreeg MZC meer controle over de wedstrijd. Axel speelde wel wat meer op de helft van MZC, maar creëerde niet veel kansen. Keepster Sanne Hendrikse reageerde steeds adequaat op doelpogingen van Axel. Na weer een mooie steekpass van Femke Scheele kwam Lieke Moerland alleen voor de keepster van Axel, die met een goede ingreep een treffer voorkwam. In de 29e minuut was het toch raak. Leila Kordic stuitte in eerste instantie op de keepster, maar Lieke Moerland reageerde attent en kon de bal alsnog in het lege doel schieten: 2-2.

Dat werd ook de ruststand.

In de tweede helft was de wedstrijd in balans. Beide ploegen speelden aanvankelijk te gehaast en onnauwkeurig. Doelkansen waren er nauwelijks. In de 60e minuut kwam Axel opnieuw op voorsprong via weer een afstandschot dat in de kruising verdween: 3-2. Maar deze keer was het Axel dat haar voorsprong weer snel tenietgedaan zag worden. Femke Scheele omzeilde in de 63e minuut de buitenspelval en passeerde de keepster kansloos met een diagonaal schot: 3-3.

In het laatste half uur van de wedstrijd speelden beide ploegen om te winnen. Axel drong wat meer aan, maar MZC maakte goed gebruik van de ruimte achter de verdediging van de thuisploeg. Lieke Moerland kreeg daardoor enkele mogelijkheden, maar dat leverde nog geen doelpunt op. Eén keer scoorde zij wel, maar werd het doelpunt onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Axel mocht in het laatste kwartier enkele hoekschoppen nemen, maar MZC wist deze uiteindelijk allemaal te overleven. Bij een van de afgeslagen hoekschoppen kon Fleur Bakker in de 81e minuut door goed doorzetten de bal meegeven aan Lieke Moerland, die nu de keepster wel kon passeren: 3-4.

Niet veel later kreeg Leila Kordic bij een uitbraak de mogelijkheid de marge te vergroten, maar zij werd buiten het strafschopgebied getorpedeerd door de keepster, die daarvoor een rode kaart kreeg. De toegekende vrije trap leverde niets op. In de resterende tijd en blessuretijd stond MZC flink onder druk, maar de defensie met Sanne Hendrikse als een goed keepende sluitpost bleef overeind. Femke Scheele kon in de eindfase nog een keer alleen op de keepster afgaan, maar zag haar lobje op de lat eindigen; de terugspringende bal kopte zij helaas naast het doel. Zo eindigde de wedstrijd in een zwaarbevochten 3-4 overwinning voor MZC.