VR1 kan niet stunten tegen NSVV VR1

Zaterdag reisde VR1 af naar Numansdorp voor de wedstrijd tegen NSVV VR1, de nummer 3 van de ranglijst. Na een minder goede wedstrijd van vorige week, was MZC vast van plan om deze keer beter voor de dag te komen. Dat werd vanaf de aftrap duidelijk. Duels werden gewonnen en de thuisploeg moest terug. Dat resulteerde in de 3e minuut tot een hoekschop. Bij het verdedigen hiervan werd door de scheidsrechter hands geconstateerd en dat leverde MZC een penalty op. Deze werd door Whitney Visser echter niet zuiver genoeg ingeschoten, waardoor de keepster de inzet kon stoppen.

Na deze voortvarende start van MZC ontstond een wedstrijd die in balans was. Het spel golfde op en neer, zonder dat er echte kansen ontstonden. Wel mochten beide partijen een aantal hoekschoppen nemen. Deze leverden geen van alle iets op. Halverwege de eerste helft kon NSVV over de rechterkant doorkomen. Dat leidde tot een schot op doel. Keepster Sanne Hendrikse keerde de inzet, maar kon niet voorkomen dat zij in de rebound alsnog gepasseerd werd: 1-0.

Niet veel later kreeg NSVV nogmaals een grote mogelijkheid, maar deze keer wierp Sanne Hendrikse zich tot tweemaal toe vol overtuiging in de baan van het schot. In het tweede deel van de eerste helft kreeg MZC wat meer het overwicht in de wedstrijd en werd steeds dreigender. In de 37e minuut zocht Tessa v.d. Velde aan de linkerkant de diepte. Een pass op haar kon door haar tegenstandster niet worden onderschept, waardoor zij alleen op de keepster kon afgaan. Uit een lastige hoek passeerde zij de keepster knap: 1-1. Met deze stand werd de rust bereikt.

Na de rust was het spelbeeld aanvankelijk heel anders. NSVV startte energiek en zette MZC flink onder druk. MZC stelde daar te weinig tegenover. De opbouw was slordig, waardoor veel balverlies werd geleden. Waar MZC in de eerste helft het middenveld onder controle had, waren de rollen nu omgekeerd. Daardoor kwam MZC moeilijk van de eigen helft af en leverde  het NSVV een reeks aan hoekschoppen op. Gescoord werd er vooralsnog niet. Nadat MZC de eerste fase van de tweede helft zonder schade had overleefd, kwam er weer wat evenwicht in de wedstrijd. Het spel ging zich meer op het middenveld afspelen. Van daaruit probeerden beide ploegen via snelle uitvallen kansen te creëren. In de 67e minuut kon NSVV over de linkerkant een snelle aanval plaatsen. De doelpoging die daaruit voortkwam, werd in eerste instantie door Sanne Hendrikse onschadelijk gemaakt, maar vervolgens werd door NSVV een geheel vrijstaande medespeelster gevonden, die de bal eenvoudig in het doel kon tikken: 2-1.

Niet veel later deelde NSVV nog een tik uit. Weer kwam het gevaar van de linkerflank. Sanne Hendrikse blokkeerde knap de harde inzet, maar de bal viel vervolgens precies voor een speelster van NSVV, die alsnog kon binnenschieten: 3-1. Een fikse domper.

MZC ging niet bij de pakken neerzitten en probeerde in het restant van de wedstrijd nog een punt te redden. Dat resulteerde nog in mogelijkheden voor Leila Kordic en Tessa v.d. Velde. Het leidde helaas niet tot een doelpunt. Toen in de slotfase een vrije trap van Whitney Visser over het doel ging, was het duidelijk. Een nederlaag was een feit. Jammer, want een punt had er zeker ingezeten.