MZC’11 verstevigt koppositie na winst op Serooskerke

Na de gewonnen uitwedstrijd van vorige week tegen Heinenoord was Serooskerke vandaag de tegenstander op Sportpark Den Hogen Blok. “Het begin was nog wat moeizaam. Het was blijkbaar lastig om hetzelfde te brengen als vorige week tegen Heinenoord” keek trainer Harro Hazelaar terug op de wedstrijd van vanmiddag.

Foto: Kees Bin

Na 18 minuten spelen kwam MZC’11, via een rake penalty, op een 0-1 achterstand nadat keeper Mike Bakker een speler van Serooskerke vastpakte in de 16 meter. Na een schot van Sander van Vossen, vanaf de rand van de 16 meter van Serooskerke, kwamen beiden elftallen in de 26e minuut weer op gelijke hoogte.

Na de thee begon MZC’11 beter te spelen en in de 54e minuut zette Sven Heijboer de 2-1 op het scorebord na een kort genomen corner (zie onderstaande video).

Nog geen minuut later was het Rody Vermue die de 3-1 scoorde met een schot van net buiten het strafschopgebied van Serooskerke.

In de 62e minuut leek MZC’11 op 4-1 te komen, maar de goal werd vanwege buitenspel afgekeurd. Toch kwam de 4-1 er wel. De ingevallen Ramon Janson speelde de bal over de uitkomende keeper waarna, de eveneens ingevallen, Coen Dalebout met zijn hoofd de inzet van Ramon tot doelpunt promoveerde.

Een overwinning van MZC’11 dat zich in de tweede helft goed herstelde van de wat mindere eerste helft. Mede gezien de uitslagen van de concurrenten op de andere velden (Terneuzen – SVOD’22 0-0, Arnemuiden – Hellevoetsluis 0-0 en Yerseke – Heinenoord 1-1), verstevigt MZC’11 de koppositie en heeft nu 3 punten voorsprong op Heinenoord (de nummer 2 van de ranglijst).

Scoreverloop:

  • .18 – 0-1
  • .26 – 1-1 Sander van Vossen
  • .54 – 2-1 Sven Heijboer
  • .55 – 3-1 Rody Vermue
  • .83 – 4-1 Coen Dalebout

Gele kaart: Jesse van Vlies

Opstelling MZC’11:

Mike Bakker, Rick Ganzeman, Jesse van der Linden, Roemer Bij de Vaate, Rody Vermue (.79 Coen Dalebout), Jesse van Vlies, Sven Heijboer (.68 Jaimy Matthews), Luuk van Vossen (.63 Ramon Janson), Sander van Vossen, Jeremy Hubregste en Martijn Dalebout (.79 Ingmar Quist)

Man of the Match: Rody Vermue

Aan het eind van het seizoen wordt “De Werf Bokaal” uitgereikt aan de speler van het jaar. Bij deze bokaal wordt tevens een diner bon ter beschikking gesteld door Grandcafé De Werf uit Zierikzee verbonden.

Foto: Kees Bin