Eerste elftal wint ruim van WHS

Vandaag speelde het eerste een thuiswedstrijd tegen WHS. Trainer Harro Hazelaar was geschorst en werd vanmiddag vervangen door Dennis Kemper. In de PZC noemde de assistent-trainer van MZC’11 de wedstrijd “onrustig en rommelig tot aan de 2-1” en “uiteindelijk een verdiende overwinning”.

In de 18e minuut kwam MZC’11 op een 1-0 voorsprong. MZC kreeg een corner die in eerste instantie werd weggewerkt. De bal werd opnieuw ingebracht door Sven Heijboer en het duel in het strafschopgebied werd goed aangegaan. De bal werd uiteindelijk door Kyle van Tiggelhoven achter de keeper van WHS geschoten. Met de 1-0 stand floot scheidsrechter Cakir voor de rust.

Zes minuten na rust kwam WHS op gelijke hoogte, maar nog geen 10 minuten later schoot Sander van Vossen met een laag schot in de verre hoek MZC’11 weer op voorsprong.

Tien minuten voor tijd een aanval door het centrum van WHS. Sander van Vossen reageerde attent op een steekbal van Ramon Janson (die in de 67e minuut in het veld was gekomen voor Martijn Dalebout). Sander stifte met links de bal over de keeper en noteerde zo de 3-1.

In de 86e minuut kwam Ingmar Quist in het veld voor Sander van Vossen. Een minuut later scoorde Ingmar na een overstapje van Jeremy Hubregtse de 4-1. De 5-1 kwam op naam van Ramon Janson. MZC’11 kreeg in de 90e minuut een vrije trap. Luuk van Vossen legde de bal breed op Ramon en met een geplaatst schot liet Ramon de keeper kansloos.

Keeper WHS kansloos na de vrije trap van Ramon Janson (foto van Kees Bin)

Een zeer belangrijke overwinning, zeker gezien de uitslagen op de andere velden. Koploper Heinenoord speelde met 2-2 gelijk in en tegen Arnemuiden, SVOD’22 ging in en tegen Yerseke met 2-0 onderuit en bij Walcheren tegen Hellevoetsluis werd het 1-1.

MZC’11 staat nu op de tweede plaats met 30 punten uit 14 wedstrijden. Twee punten minder dan koploper Heinenoord en 3 punten meer dan de nummer 3 SVOD’22. Hellevoetsluis staat op de vierde plaats met 24 punten uit 14 wedstrijden.

Scoreverloop:

  • .18 – 1-0 Kyle van Tiggelhoven
  • .51 – 1-1
  • . 60 – 2-1 Sander van Vossen
  • .80 – 3-1 Sander van Vossen
  • .87 – 4-1 Ingmar Quist
  • .90 – 5-1 Ramon Janson

Gele kaart: Sven Heijboer

Opstelling MZC’11:

Mike Bakker, Rick Ganzeman, Jesse van der Linden, Roemer Bij de Vaate, Jaimy Matthews (.60 Freek Hoogenboom), Jesse van Vlies, Kyle van Tiggelhoven (.67 Jeremy Hubregste), Sven Heijboer, Sander van Vossen (.86 Ingmar Quist), Luuk van Vossen, Martijn Dalebout (.67 Ramon Janson)

Man of the Match: Sander van Vossen

De 1-0 van Kyle van Tiggelhoven
De 5-1 van Ramon Janson