Voorbeschouwing MZC’11 – DBGC

Na het gelijkspel in en tegen Yerseke van afgelopen zaterdag, wacht morgen de laatste competitiewedstrijd van het jaar 2023. De lijst met geblesseerden wordt niet korter. Ramon Janson, Sven Heijboer, Luuk van Vossen en Ingmar Quist zullen er morgen niet bij zijn. Jesse van Vlies heeft vorige week weer zijn eerste minuten gemaakt na een aantal weken vanaf de kant te hebben moeten toekijken.

Morgen komt DBGC uit Oude-Tonge op bezoek. En zeg je DBGC dan zullen veel MZC-supporters denken aan de uitwedstrijd van vorig seizoen. In die wedstrijd werd er maar liefst 11 keer gescoord waarvan 7 ! keer door MZC. De beide ploegen hebben vaker tegen elkaar gespeeld. Zie hieronder de head-to-head.

Seizoen 2022/23:

  • MZC – DBGC – 0-0
  • DBGC – MZC – 4-7

Seizoen 2021/22:

  • MZC – DBGC – 0-0
  • DBGC – MZC – 2-2

Seizoen 2019/20:

  • DBGC – MZC – 1-0
  • MZC – DBGC – 2-1

Seizoen 2018/19:

  • DBGC – MZC – 0-2
  • MZC – DBGC – 2-0

Seizoen 2017/18:

  • DBGC – MZC – 2-2
  • MZC – DBGC – 2-3

De wedstrijd van DBGC tegen Arnemuiden van afgelopen zaterdag werd afgelast. De laatste wedstrijd die het elftal van trainer Jordi Smit speelde was op 28 november jl. Toen werd er gelijkgespeeld in de thuiswedstrijd tegen Hellevoetsluis. MZC staat na vorige week zaterdag op de 2e plaats met 24 punten uit 10 wedstrijden. DBGC heeft 8 punten uit 9 wedstrijden en staat op de 9e plaats.

Onder leiding van scheidsrechter R.S. Kenson zal er morgen om 14.30 uur worden afgetrapt op het kunstgrasveld op Sportpark Den Hogen Blok in Zierikzee.

Voor de laatste keer dit jaar zullen de spelers en staf voorafgaand aan de wedstrijd een sportmaaltijd krijgen welke mede mogelijk is gemaakt door “De Vrienden van MZC’11” en Uw Slager Ornée Bolier.

De wedstrijdbal is deze week gesponsord door Bijdevaate Verzekeringen uit Zierikzee.

Ook deze wedstrijd zijn er twee Pupillen van de Week namelijk Daley Sinke en Tim Janse allebei spelend in MZC’11 JO11-3. In het wedstrijdboekje (te vinden op de wedstrijddag op de website, de facebook-pagina van MZC’11 en uiteraard voor aanvang van de wedstrijd) is meer informatie over deze twee spelers te lezen.

Gisteren vierde Rody Vermue zijn verjaardag. Bij deze nog van harte gefeliciteerd.

Na afloop van de wedstrijd organiseert MZC’11 een feestelijke afsluiting van het seizoen (van 16.30 uur tot 20.00 uur). Het is dan tijd voor KARAOKE! verzorgd door zanger/dj Will de Brouwer. Ook zal er een lekkere kop snert (euro 4,00) en friet stoofvlees (euro 5,00) te krijgen zijn.

Voor de wedstrijd van de eerste selectie speelt het tweede elftal van MZC’11 om 12.00 uur een thuiswedstrijd tegen Wieldrecht 2.

Meer dan genoeg redenen om naar Sportpark Den Hogen Blok te komen en MZC’11 nodigt u dan ook van harte uit.

Tot slot. Voor de aanschaf van de  “buitenkantine kar” zal er een doneeractie worden opgezet. Vooruitlopend op deze actie zal er morgen in de kantine een collectebus worden geplaatst, waarin u uw eventuele bijdrage kunt doen. Bij voorbaat dank voor uw hulp!