Tegengoal in 94e minuut zorgt voor gelijkspel MZC’11

Gisteren werd op Sportpark Den Hogen Blok de laatste competitiewedstrijd van 2023 gespeeld. De tegenstander was DBGC uit Oude-Tonge.

Al in de eerste minuut was er een grote kans voor Rody Vermue (die vandaag in de spits begon) om de score te openen. Na goed druk zetten van Rody verspeelde de verdediger van DBGC de bal. Het schot van Rody wat daarop volgde werd door de keeper gepakt.

Na 6 minuten spelen was Sander van Vossen dicht bij de 1-0, maar zijn schot in de korte hoek werd goed door de keeper gekeerd. Dan viel de volgende kans te noteren in de 13e minuut. Een schot van afstand van Sander van Vossen. De keeper liet de bal los, maar Coen Dalebout kon de bal niet in het doel krijgen. Zo had MZC in een kwartier tijd de nodige kansen gehad om op voorsprong te komen.

DBGC werd in de 27e minuut gevaarlijk met een schot op het doel van MZC. Keeper Mike Bakker kon niet veel anders dan de bal naast kijken. Opluchting op de tribune, want het is een ongeschreven wet dat als je zelf niet scoort, je vaak een tegendoelpunt krijgt.

In de 11e minuut na rust een schot van Jeremy Hubregtse. Maar de inzet van Jeremy ging via de keeper naast en dus een corner voor MZC. Kyle van Tiggelhoven nam de corner. Roemer Bij de Vaate raakte de bal ter hoogte van de penaltystip niet helemaal goed, waardoor de bal op het hoofd van Rody Vermue belandde. Rody kopte de bal richting het doel van DBGC. Uiteindelijk was het Coen Dalebout die de bal uiteindelijk van dichtbij inkopte.

Rody Vermue was in de 65e minuut dichtbij de ietwat comfortabelere 2-0 stand toen Rody, na een voorzet van Sander van Vossen, de bal via de keeper naast zag gaan. DBGC was twee minuten later dichtbij de gelijkmaker, maar Mike Bakker redde op de inzet.

In de 72e minuut de eerste wissel aan de kant van MZC. Kyle van Tiggelhoven werd naar de kant gehaald en werd vervangen door Christon Aimbabe. Door deze wissel werd het elftal behoorlijk door elkaar gegooid waardoor MZC de grip op de wedstrijd verloor en DBGC de hoop kreeg om met een resultaat uit Zierikzee weg te gaan.

In de 83e minuut moest keeper Mike Bakker handelend optreden, nadat Rick Ganzeman de bal verkeerd raakte en DBGC een vrije schietkans kreeg. Twee minuten later moest Jesse van Vlies het veld geblesseerd verlaten en hij werd vervangen door Brett de Vos. De derde wissel van MZC kwam in de 90e minuut. Martijn Dalebout verliet het veld en Freek Hoogenboom kwam binnen de lijnen.

In de 4e minuut van de extra tijd werd het toch 1-1. Na een discutabele vrije trap op de rand van het strafschopgebied van MZC passeerde Jeroen Sep de Zierikzeese keeper. Na de treffer van DBGC floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Een teleurstelling voor MZC. De eerste selectie had gisteren kunnen profiteren van het verlies van Heinenoord tegen Serooskerke (3-1), maar na de wissels raakte, zoals gezegd, het elftal de grip op de wedstrijd kwijt.