MZC’11 speelt gelijk in Yerseke

Ging de wedstrijd niet door of toch wel? Dat was de grote vraag vanochtend. Sneeuw en vorst leken ervoor te zorgen, dat de tiende wedstrijd van de competitie niet doorging, maar rond half 12 werd besloten om toch te spelen.

Het was wel even puzzelen voor trainer Harro Hazelaar met al die blessures. Sven Heijboer viel tijdens de warming-up ook nog eens geblesseerd uit waardoor Kyle van Tiggelhoven op het middenveld startte. Sander van Vossen nam de nummer 10 positie in en Martijn Dalebout startte als rechtsbuiten, na zijn blessure, weer in de basis.

Tot zover de bespiegelingen vooraf. Dan de wedstrijd. Die was net begonnen toen Yerseke in de 2e minuut al op 1-0 kwam. Jeremy Hubregste leed balverlies op de helft van Yerseke en Yerseke kwam razendsnel uit de verdedigende stellingen. Met een schot van buiten de 16 meter van MZC, werd keeper Mike Bakker getest. Via de paal kwam de bal op de rug van de Zierikzeese keeper en verdween zo in het doel. Een fikse tegenvaller voor de ploeg uit Zierikzee. En bij deze tegenvaller bleef het niet. In de 21e minuut moest Ramon Janson met een hamstringblessure naar de kant. Voor hem kwam Brett de Vos in het veld en nam de linksbuitenpositie van Ramon in.

Vlak voor rust kwam MZC toch langszij. Rick Ganzeman ging goed door aan de linkerkant van het veld. Na een prima voorzet van Jeremy Hubregste kon Brett de Vos van dichtbij de 1-1 binnenkoppen.

In de 15e minuut na rust een grote kans voor Sander van Vossen. Na een voorzet vanaf de rechterkant van Jeremy Hubregste kopte Sander de bal over het doel van Yerseke. MZC leek op 1-2 te komen door een doelpunt van Martijn Dalebout. Leek, want de goal werd (onterecht) afgekeurd vanwege buitenspel.

MZC had het meeste balbezit, maar het bleef oppassen voor de counter van Yerseke. Want de ploeg van oud MZC-trainer Marco Groeneveld gokte op de counter en kwam niet tot uitgespeelde aanvallen.

In de 64e minuut werd Coen Dalebout naar de kant gehaald. Voor hem kwam Jesse van Vlies, weer beschikbaar na een aantal weken blessureleed, in het veld. Drie minuten na de wissel zorgde balverlies van MZC dat de spits van Yerseke richting het doel van keeper Mike Bakker kon gaan. Zijn schot ging via de paal naast.

De laatste wissel aan de kant van MZC was in de 69e minuut. Micca Bouwman kwam in het veld voor Kyle van Tiggelhoven. Een schot van Sander van Vossen op de lat en een kopbal van Rody Vermue konden nog als mogelijkheden worden genoteerd, maar de bal wilde er niet in ondanks dat MZC de beter voetballende ploeg was. Na 6 minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.

Ondanks dat het gelijkspel voelde als onnodig, is het wel zo dat MZC eindelijk eens niet verloren heeft in een uitwedstrijd tegen Yerseke (van de laatste 9 edities gingen er 6 verloren) en daarnaast is MZC nog steeds ongeslagen in de competitie (en trouwens ook in de bekercompetitie).

Volgende week de laatste competitiewedstrijd van 2023. Om 14.30 uur komt DBGC op bezoek in Zierikzee.

Scoreverloop:

.2 1-0

.43 1-1 Brett de Vos

Gele kaart: Ramon Janson

Opstelling MZC’11:

Mike Bakker, Rick Ganzeman, Jesse van der Linden, Roemer Bij de Vaate, Rody Vermue, Kyle van Tiggelhoven (.69 Micca Bouwman), Coen Dalebout (.64 Jesse van Vlies), Sander van Vossen, Ramon Janson (.21 Brett de Vos), Jeremy Hubregste en Martijn Dalebout.