Driepunter VR1 tegen Barendrecht VR2

Zaterdag speelde VR1 een thuiswedstrijd tegen Barendtecht VR2. Na het knappe gelijkspel van vorige week zou een nieuw resultaat de marge met hekkensluiter Barendrecht op 7 punten kunnen brengen.

MZC begon goed aan de wedstrijd. Het probeerde Barendrecht op de eigen helft terug te dringen. Dat lukte vrij goed, maar om echt gevaarlijk te worden was het spel nog iets te slordig. Femke Berrevoets kon een paar keer goed doorkomen aan de rechterkant, maar haar voorzetten bereikten spits Whitney Visser niet. Halverwege de eerste helft kon Floor Pronk aan de linkerkant loskomen van haar tegenstandster. Haar voorzet werd door Whitney Visser handig richting doel getikt. Helaas belandde de bal op de lat. In de 30e minuut was het wel raak. Femke Berrevoets snelde op de rechtervleugel richting de achterlijn en gaf vervolgens een strakke voorzet. Deze ging aan de keepster voorbij en via een verdedigster verdween de bal alsnog in het doel: 1-0. Een verdiende voorsprong.

Na de openingstreffer bleef MZC de aanval zoeken. Femke Scheele zette vanuit het middenveld de voorwaartsen regelmatig aan het werk. Kansen leverde dat niet op. Ook Barendrecht probeerde wel de aanval te zoeken, maar de verdediging van MZC had haar zaakjes goed voor elkaar. Ruststand: 1-0.

Na de rust een zelfde spelbeeld: MZC iets meer in balbezit, zonder echte kansen te creëren en Barendrecht dat steeds probeert er voetballend uit te komen. Het wachten was op een succesvolle combinatie die tot een doelkans zou leiden. Na zo’n 20 minuten in de tweede helft was het een individuele actie van Femke Scheele die MZC deze middag voor de tweede keer liet juichen. Op de rand van het strafschopgebied speelde zij zich vrij en passeerde de keepster met een geplaatst schot: 2-0.

Ook na dit tweede doelpunt bleef de thuisploeg veelal de aanval zoeken, waarbij de nauwkeurigheid soms ontbrak. Barendrecht gaf zich nog niet gewonnen en wist keepster Mirthe Berrevoets, die de geblesseerde Sanne Hendrikse verving, halverwege de tweede helft te passeren: 2-1. Daarmee was de spanning volledig terug in de wedstrijd. 

Met nog een kwartiertje op de klok bracht MZC de marge weer op twee doelpunten. Opnieuw was het Femke Scheele die de keepster het nakijken gaf met een geplaatst schot: 3-1.

Het jonge elftal van trainer Yuri Vogelzang bleef ook na deze treffer vooruit voetballen en liet daarbij veel ruimte achter de verdediging. In de 83e minuut wilde Nicole Heikamp de bal terugspelen op Mirthe Berrevoets. Zij werd daarbij zo fel onder druk gezet, dat zij de bal niet goed raakte. Haar tegenstandster kon daardoor alleen op de keepster afgaan en rondde succesvol af: 3-2.

In de spannende slotfase vielen geen doelpunten meer, zodat MZC drie punten kon bijschrijven.