VR1 verslagen door Jonge Spartaan VR1

Zaterdag ontving VR1 op sportpark Den Hogen Blok het team van De Jonge Spartaan VR1. Na de goede overwinning van vorige week zou een mooi vervolg welkom zijn. Al vroeg in de wedstrijd bleken de ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd te zijn. Het spel golfde op en neer. Echte kansen ontstonden niet. MZC probeerde via de snelle vleugelspitsen Femke Berrevoets en Leila Kordic aan te vallen. De bal kwam echter onvoldoende in het zestienmetergebied van de gasten. In de 18e minuut had MZC wel succes. Whitney Visser reageerde attent op een pass vanuit het middenveld en tikte de bal handig langs de keepster: 1-0.

Na het openingsdoelpunt probeerde MZC door te drukken, maar het lukte niet echt om doelkansen af te dwingen. Aan de andere kant kwam De Jonge Spartaan een paar keer gevaarlijk door. Sanne Hendrikse kon met goede reddingen de gelijkmaker voorkomen. Eenmaal bracht de paal redding. Zo kon MZC de kleedkamer opzoeken met een 1-0 voorsprong.

Na de rust was het spelbeeld totaal anders. De Jonge Spartaan deed er zichtbaar een schepje bovenop en MZC liet zich te vaak aftroeven. In de 50e minuut werd de bal door de bezoekers vanaf de rechterkant laag voor het doel gebracht. De verdediging van MZC reageerde niet afdoende en zo was Sanne Hendrikse kansloos op de inzet van De Jonge Spartaan: 1-1. Amper een minuut later moest Sanne Hendrikse opnieuw de bal uit het net halen, nadat de defensie onvoldoende ingreep en een open schietkans toestond: 1-2.

Na deze tegenvaller probeerde de thuisploeg de draad weer op te pakken, maar de bezoekers gaven weinig ruimte weg. Sterker nog, in de 60e minuut breiden zij de voorsprong uit en viel de wedstrijd in het slot: 1-3.

Gaandeweg de tweede helft ging MZC steeds vaker de lange bal spelen en werd geprobeerd met afstandsschoten de keepster te verrassen. Zonder succes. Het doek viel voor MZC definitief in de 82e minuut. Sanne Hendrikse toucheerde de bal nog wel, maar kon een vierde tegentreffer niet voorkomen: 1-4.

Zo viel de nederlaag gezien het spelbeeld te groot uit en kreeg de overwinning van vorige week geen mooi vervolg.