VR1 verslaat Zeelandia M’burg VR1

Zaterdag moest VR1 in Middelburg aantreden tegen Zeelandia M’burg VR1, het team van oud-trainer Peter Aertssen. Er ontspon zich al snel een leuke wedstrijd tussen twee teams die allebei wilden aanvallen. Na een kwartier kwam MZC bijna op voorsprong, maar Floortje Pronk zag haar inzet op de lat eindigen. Niet veel later ontsnapte MZC aan een achterstand, toen de bal buiten bereik van Sanne Hendrikse op de paal belandde. Op het moment dat MZC in de 26e minuut de aanval zocht en balverlies leed, werd de defensie door een splijtende pass van de thuisploeg verrast. Sanne Hendrikse was kansloos in de een-op-een situatie: 1-0.

Onmiddellijk pakte MZC de draad weer op. Zeelandia M’burg werd op eigen helft teruggedrongen. In de 29e minuut kon Femke Scheele vanuit het middenveld ver doorkomen. Na een combinatie met Fleur Bakker kon zij doeltreffend afronden: 1-1. Tot de rust golfde het spel in hoog tempo op en neer, maar gescoord werd er niet meer.

MZC kwam na de rust geconcentreerd uit kleedkamer en pakte al gauw het initiatief. In de 48e minuut kreeg Tessa v.d. Velde links op het middenveld de bal. Zij besloot een schot te wagen. Een goede keuze, want de bal verdween hoog in het doel: 1-2.

Lang kon MZC niet genieten van de voorsprong. Uit een hoekschop in de 52e minuut belandde de bal bij een speelster van Zeelandia M’burg, die de bal achter Sanne Hendrikse werkte: 2-2.

Beide teams wilden graag vooruit spelen, maar deden dat vaak te onnauwkeurig, waardoor veel balverlies geleden werd. In de 68e minuut kon de laatste vrouw van Zeelandia M’burg het hele middenveld oversteken, waarna zij met een goede pass een medespeelster in scoringspositie zette. Deze kans werd feilloos benut: 3-2. Maar opnieuw bleef  een antwoord niet lang uit. In de 70e minuut bouwde MZC over links op. Met een prachtige crosspass bereikte Merel Kraaijenbrink MayBritt Berrevoets die aan de rechterkant de diepte zocht. Alleen voor de keepster aarzelde MayBritt niet: 3-3.

Een spannende slotfase brak aan. Beide teams speelden om te winnen. Een misverstand tussen Sanne Hendrikse en Isa Berrevoets leidde bijna tot een tegendoelpunt, maar zover kwam het niet. In de 88e minuut kon MayBritt Berrevoets aan de rechterkant haar tegenstandster afschudden. Met een prachtig afstandsschot in de verre hoek liet zij de keepster kansloos: 3-4. In de blessuretijd drong Zeelandia M’burg nog aan, maar MZC bleef overeind. Daarmee was een mooie overwinning een feit.