Voorbeschouwing MOC’17 – MZC’11

Morgen is de tegenstander van het nog ongeslagen MZC’11 het uit de derde klasse gepromoveerde MOC’17 uit Bergen op Zoom.

MOC is net als MZC ontstaan uit een fusie. Opvallend detail: één van de twee clubs die betrokken waren bij de fusie van zowel MOC als MZC was MEVO (uiteraard niet dezelfde club, maar wel dezelfde naam). Daar houdt de overeenkomst tussen beide clubs niet op. Zowel MOC als MZC speelden afgelopen weekend gelijk. De eindstand bij MZC – Hellevoetsluis was 1-1 (doelpunt van Luuk van Vossen) en MOC speelde met 2-2 gelijk in de uitwedstrijd tegen Arnemuiden.

Beide teams hebben, volgens de beschikbare informatie, niet eerder tegen elkaar gespeeld. Al heeft vv Zierikzee, toen nog uitkomend in het zondagvoetbal, wel tegen MOC (althans de club voor de fusie) gespeeld, maar verdere informatie hierover ontbreekt. MOC vinden we terug op de 6e plaats met 7 punten uit 6 wedstrijden (doelsaldo -2) en MZC staat, na afgelopen weekend, op de derde plaats met 14 punten uit 6 wedstrijden (doelsaldo +15).

Onder leiding van de heer M.J.H.A. Laros zullen de teams van MOC-trainer Remco van Haaren en MZC-trainer Harro Hazelaar om 14.30 uur op Sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom dus (voor zover bekend) voor het eerst tegenover elkaar staan.

Een overwinning voor MZC is noodzakelijk om bovenin mee te blijven doen en in het spoor te blijven van zowel SVOD’22 als Heinenoord. Onderstaand het restant van het programma in de eerste periode.

11 november 2023:

  • MOC’17 – MZC’11
  • Heinenoord – Terneuzen
  • WHS – SVOD’22

18 november 2023:

  • MZC’11 – Arnemuiden
  • SVOD’22 – Heinenoord

Uiteraard zien we u graag op Sportpark Rozenoord in Bergen op Zoom.