Puntendeling VR1 tegen Zuidland VR1

Zaterdag stond voor VR1 de uitwedstrijd tegen Zuidland VR1 op het programma. De thuisploeg nam meteen na de aftrap het heft in handen. MZC werd veelal op eigen helft teruggedrongen. Dat leidde tot diverse hoekschoppen. In de 10e minuut kwam Zuidland uit één daarvan op voorsprong, toen de bal onvoldoende kon worden uitverdedigd: 1-0.

Na deze treffer bleef Zuidland aanvankelijk de bovenliggende partij, maar de defensie van MZC kreeg wel steeds meer grip op de aanvallende dreiging van Zuidland. De keren dat Zuidland toch tot kansen kwam, stuitte het op keepster Sanne Hendrikse, die een uitstekende wedstrijd keepte. Ook MZC kreeg uit omschakelmomenten enkele kansen. Halverwege de eerste helft kon Floor Pronk aan de linkerkant loskomen van haar tegenstandster. Op weg naar het doel werd zij in het strafschopgebied door twee verdedigsters ten val gebracht. Waar MZC aan een strafschop dacht, wuifde de scheidsrechter een mogelijke overtreding weg. Ook Femke Berrevoets kon aan de rechterkant een keer doorbreken. Haar schot werd door de keepster gekeerd. Richting de rust was de wedstrijd langzamerhand in balans geraakt. Met een 1-0 stand gingen beide teams rusten.

In de rust moest keepster Sanne Hendrikse in de kleedkamer achterblijven vanwege een blessure. Dat vergde een paar aanpassingen. Veldspeelster Fleur Bakker ging keepen en Leila Kordic kwam erbij in de voorste linie. MZC liet zich niet uit het veld slaan door deze tegenvaller. Gedreven gingen de gasten beginnen aan de tweede helft. In de 48e minuut drongTessa v.d. Velde ver door in de defensie van Zuidland. Zij bezorgde de bal bij Leila Kordic, die geen moment aarzelde en de keepster kansloos liet met een hard schot: 1-1.

Na de gelijkmaker bleef MZC de thuisploeg energiek bestrijden. Door het goede storende werk van de voorwaartsen van MZC kreeg Zuidland weinig tijd om goed op te bouwen en creëerde het nauwelijks kansen. Diepe ballen werden meermaals goed onderschept door gelegenheidskeepster Fleur Bakker.

Vanuit het middenveld kon Femke Scheele regelmatig ver oprukken. Daarmee creëerde zij ook een mooie kans voor zichzelf. Helaas miste haar schot wat kracht. Uit een counter ontsnapte de spits van Zuidland even aan haar bewakers. Net buiten het strafschopgebied kon zij ten koste van een overtreding nog net gestuit worden. De vrije trap die volgde, kon door Femke Scheele op de doellijn gekeerd worden. Een benauwd moment.

In de slotfase van de wedstrijd bleef MZC strijden voor een overwinning; die zat er echter niet meer in. De wedstrijd eindigde in 1-1. 

Een mooie teamprestatie leverde een dikverdiend punt op.