MZC’11 wint van Walcheren met 2-1

Op een koud en winderig Sportpark Den Hogen Blok stond vanmiddag het treffen tussen MZC’11 en Walcheren op het programma. Met dezelfde 11 spelers als vorige week begon het elftal van trainer Harro Hazelaar aan de negende competitiewedstrijd.

De eerste minuten werden getekend door veel corners over en weer zonder dat daar echt gevaarlijke momenten uitkwamen. In de 9e minuut het eerste schot door MZC toen Coen Dalebout de keeper van Walcheren testte vanuit de tweede lijn. Net als vorige week was het Sander van Vossen die voor de 1-0 zorgde. Na goed doorgaan van achteruit door Jesse van der Linden in de 11e minuut was het Sander die van dichtbij de keeper passeerde.

Het duurde een half uur voordat er weer een gevaarlijk moment te noteren was. Een vrije trap van Ramon Janson kwam bijna voor de voeten van Coen Dalebout. Bijna, want Coen kwam een paar centimeter te kort.

Met een 1-0 stand gingen de spelers aan de warme thee.

In de 6e minuut na rust een goede aanval van MZC dat een beter lot had verdiend. Een diepe bal van Ramon Janson op Jeremy Hubregtse die op zijn beurt de bal meegaf aan de mee opgekomen Rody Vermue. Met een voley probeerde Ramon de voorzet van Rody tot goal te promoveren, maar de inzet van Ramon ging naast.

Een paar minuten later kreeg Kyle van Tiggelhoven een mogelijkheid om de stand op 2-0 te brengen, maar zijn schot kwam in de handen van de keeper. In de 56e minuut de eerste MZC-wissel. Kyle van Tiggelhoven werd naar de kant gehaald en Martijn Dalebout kwam in het veld.

In de 62e minuut een corner voor MZC. De bal werd door iedereen gemist en vanaf de rand van het strafschopgebied (aan de rechterkant) probeerde Sander van Vossen het met een schot van afstand. Al hobbelend ging de bal naast. Na een goede voorzet van Ramon Janson in de 63e minuut leek Martijn Dalebout te scoren, maar de paal redde Walcheren.

In deze fase zette MZC volop druk om de marge te vergroten en in de 74e minuut lukte dat ook. Martijn Dalebout leek de drukte in te lopen op de rand van de 16 meter van Walcheren, maar door goed doorzetten kwam hij er toch uit en passeerde de keeper. Met nog een kwartier te spelen kwam MZC op een 2-0 voorsprong.

Vlak na het doelpunt moest Roemer Bij de Vaate geblesseerd naar de kant en Micca Bouwman nam zijn plaats in. De derde wissel van trainer Harro Hazelaar was in de 80e minuut. Brett de Vos kwam in het veld voor Ramon Janson.

Met nog 2 minuten officiële speeltijd op de klok kwam Walcheren op 2-1 en werd het nog “spannend”. Na 5 minuten extra tijd floot scheidsrechter Collé voor het einde van de wedstrijd en kon MZC drie punten bijschrijven.

Geen goede wedstrijd van de Zierikzeese formatie, maar als je dit soort wedstrijden wint, dan …….

Ter informatie: De inhaalwedstrijd van SVOD’22 tegen Heinenoord zal niet 28 november a.s. worden gespeeld, maar zal op 16 december a.s. worden ingehaald.

Scoreverloop:

.11 – 1-0 Sander van Vossen

.74 – 2-0 Martijn Dalebout

.88 – 2-1

Opstelling MZC’11

Mike Bakker, Rick Ganzeman, Jesse van der Linden, Roemer Bij de Vaate (.75 Micca Bouwman), Rody Vermue, Kyle van Tiggelhoven (.56 Martijn Dalebout), Coen Dalebout, Sven Heijboer, Ramon Janson (.80 Brett de Vos), Jeremy Hubregste en Sander van Vossen

Man of the Match: Jesse van der Linden